Niciun caz de gripă sezonieră, în Gorj

494

dsp facuta de mineConducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj confirmă faptul că, până în prezent, la nivelul judeţului nostru nu s-a înregistrat nici un caz de gripă sezonieră. Campania de imunizare a fost stopată, dar directorul DSP Gorj susţine că nu sunt probleme şi că cetăţenii se pot imuniza natural.

În ultima perioadă, la nivelul ţării răspândirea virusului gripal a căpătat amploare. Totuşi, în judeţul nostru nu s-a înregistrat nici un caz de gripă sezonieră, chiar dacă, de ceva vreme, a fost stopată şi campania de imunizare. “Până acum nu au fost înregistrate cazuri de gripă la Gorj. Este adevărat că a fost stopată campania de vaccinare împotriva gripei de sezon, dar nu au fost, oricum, probleme”, a confirmat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Boeriu este pro imunizare naturală

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj consideră că nu vor fi probleme generate de lipsa vaccinului antigripal. Mai mult decât atât, Marius Boeriu este unul dintre susţinătorii imunizării naturale. „Imunizarea naturală este foarte bună şi este la îndemâna oricui. Este recomandat consumul de citrice, un regim alimentar bogat în vitamine şi proteine, evitarea aglomeraţiei. Vreau să vă spun că sunt şi mulţi medici care nu sunt de acord cu vaccinarea, ci cu imunizarea naturală, care este mult mai bună, fapt dovedit şi confirmat de-a lungul timpului”, menţionează Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Măsuri pentru evitarea îmbolnăvirii

În această perioadă se recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor. Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt importante pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă este esenţial pentru menţinerea unui corp sănătos. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.