Nici bolnav nu treci prin Defileul Jiului

241

Traficul prin Defileul Jiului a fost oprit, ieri, de către autorități, sute de șoferi fiind nevoiți să facă drum întors când au auzit că au de așteptat până seara pentru reluarea circulației. Un polițist și reprezentanții Drumurilor Naționale, împreună cu cei ai constructorului, au pus bariera în mijlocul drumului și le-au cerut șoferilor să înțeleagă faptul că nu pot să circule între orele 09.00 și 18.00, lucru care i-a surprins pe toți cei sosiți acolo și care aveau diverse destinații în zona Ardealului sau chiar mai departe.
Un pensionar din Crasna se grăbea să ajungă până la Petroșani pentru că avea fratele grav bolnav, dar omul a fost nevoit să se alăture celorlalți șoferi trași pe dreapta, deși motivația sa era una destul de temeinică. “Nu am știut nimic pentru că altfel aș fi rămas acasă și aș fi plecat diseară de acasă. De unde era să știu. Poate până ajung eu fratele meu nu mai e în viață și eu nu mai apuc să îl văd”, a spus bătrânul, în parcare el întâlnindu-se cu niște turiști din Suceava aflați în vizită prin Gorj. “Noi am fost la Tismana la mănăstire și acum vroiam să mergem la Prislop, dar pe unde să trecem? Eram în vacanță, o s-o luăm probabil pe Transalpina, că tot e deschisă, ca să nu stăm până diseară aici”, a spus turistul moldovean.
Mult mai “norocoși” au fost însă șoferii microbuzelor și autobuzelor de curse regulate care tranzitează Defileul Jiului, acestora dându-li-se voie să își continue drumul, conform unei înțelegeri pe care drumarii o au cu constructorii și agenții rutieri. Blocarea traficului, inclusiv sâmbăta, când circulația e reluată după ora 16.00, e generată de lucrările de consolidare a versanților și de turnare a unui nou strat de covor asfaltic, constructorii promițând că după 1 noiembrie, cât sunt valabile restricțiile, se va putea circula în condiții bune prin Defileu, fără ca regimul de șantier să fie ridicat. Lucrările se vor încheia de abia anul viitor, deși ele trebuiau să fie gata de acum un an.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here