Nereguli în cabinetele medicale. Amenzi de peste 150.000 lei!

1075

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au desfășurat, în luna septembrie, o acțiune tematică de control care a vizat cabinetele de medicină de familie și cabinetele medicale de specialitate.
Au fost verificate 102 cabinete, jumătate dintre ele fiind cabinete de medicină de familie. În urma verificărilor, au fost aplicate 36 de sancțiuni, din care nouă avertismente și 27 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 156.000 de lei.
„Sancțiunile au fost aplicate pentru neconformități, precum: stare igienico-sanitară necorespunzătoare; neasigurarea corespunzătoare a lanțului de frig și monitorizare necorespunzătoare a temperaturii la lanțul de frig; funcționarea cabinetului medical într-un spațiu fără autorizație sanitară de funcționare; nerespectarea programului de lucru; nerespectarea circuitelor funcționale; neasigurarea cabinetului cu apă curentă caldă și rece; gestionare necorespunzătoare a deșeurilor medicale; nerespectarea precauțiunilor standard, igienă necorespunzătoare a mâinilor (unghii cu gel și bijuterii) și nerespectarea structurii funcționale”, a transmis DSP Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here