Nereguli descoperite, după exercițiile de alarmare

289

Sirenele de alarmare publică existente în județul Gorj vor fi acționate și în acest an, în prima zi de miercuri a fiecărei luni. Primul test a fost făcut pe 3 ianuarie. Aceste exerciții au început din luna august a anului trecut, scopul fiind testarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj susțin că au fost descoperite mai multe nereguli. ”Au fost constatate și nereguli. Au fost scoase din funcțiune echipamente vechi, au fost achiziționate unele noi, urmează să mai fie achiziționate echipamente, astfel încât, la finalul exercițiului să avem un sistem de alarmare performant”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
”Pentru obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate de avertizare/alarmare a populației şi gradul de acoperire acustică, precum şi pentru antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă organizează şi desfăşoară antrenamente/exerciţii pentru verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică, prin acţionarea acestora în zona de competenţă, începând cu luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul 10.00-11.00.
Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judeţului Gorj, precum şi ale autorităţilor administraţiei publice locale”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.
La nivelul județului sunt 180 de sisteme de alarmare, dintre care 47 în municipiul Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here