Nepotul primarului de Turburea, cercetat pentru furt calificat

259

Nepotul de doar 18 ani al edilului de Turburea, Ion Bîrcă, este cercetat de poliţiştii de la Cărbuneşti, după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică, a pătruns în casa unor cetăţeni din comuna condusă de unchiul său şi a sustras nişte bunuri aparţinând proprietarilor. Deţinătorii locuinţei numai ce plecaseră înapoi în străinătate, locul în care lucrează, după ce şi-au petrecut o săptămână acasă în Turburea. Iulian este cercetat în libertate pentru furt calificat, după ce poliţiştii i-au bătut la uşa casei din comuna vecină, acesta fiind acuzat că a plecat cu filtrul de cafea, cuptorul cu microunde şi alte aparate electrocasnice din locuinţa familiei Celea.

Iulian, elev la un liceu din Turceni, este fiul sorei edilului din Turburea, Ion Bîrcă, Mariana Becheru şi a soţului acesteia din prima căsătorie, Ularu. Urmare al celui de-al doilea mariaj al mamei sale, Iulian a devenit chiar fiul vitreg al lui Cosmin Şerban Becheru, cumnatul edilului local, cel care a fost condamnat la şase ani de închisoare cu suspendare după ce a spart Primăria Turburea în 2005, furând, alături de un alt cetăţean, din casieria instituţiei publice, 60 de milioane de lei vechi. Tatăl vitreg, plecat în prezent la muncă în străinătate, a intrat atunci pe geamul primăriei şi a furat banii din casierie, un mod de operare similar avându-l acum şi fiul său, Ionuţ Iulian.

Acuzat că ar fi furat şi cazanul de ţuică!
Acesta, potrivit IPJ Gorj, a pătruns în puterea nopţii în casa familiei Celei, reîntoarsă în Italia, şi a sustras obiecte electronice şi electrocasnice. “Un tânăr de 18 ani din comuna Brăneşti este cercetat pentru furt calificat, deocamdată în libertate, fiind acuzat că a pătruns, în noaptea de 7 spre 8 noiembrie 2015, în locuinţa unui bărbat de 47 de ani din comuna Turburea. Profitând de faptul că proprietarul era la muncă în străinătate a pătruns în locuinţă şi i-a sustras mai multe bunuri de uz casnic, filtru de cafea, cuptor cu microunde..”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Localnicii susţin că din aceeaşi locuinţă s-ar fi furat şi nişte televizoare, LCD, dar şi un cazan de ţuică, lucru neconfirmat însă de către poliţişti.

Ularu IulianCriminaliştii, acasă la familia Celea
De altfel, faptul că locuinţa familiei Celea a fost violată s-a depistat de către o vecină care avea cheia de la locuinţă, lăsată la ea de către proprietari. Femeia ar fi găsit a doua zi dimineaţă geamul spart şi bunurile lipsă, tot ea anunţând poliţia. Urmare a apelului făcut de vecină, o echipă de criminalişti s-au prezentat, ieri, la locuinţa spartă şi au făcut investigaţii, luând amprente şi verificând ce bunuri au dispărut de pe proprietatea din Turburea. Vecina ar fi ajutat la anchetă, şi pentru că doar ea cunoştea ce bunuri erau în locuinţa, spartă de hoţ.

Bănuit că ar fi spart şi centrala fotovoltaică din Turburea
Dosarul pe numele lui Ionuţ Ularu se află în cercetare la Poliţia Cărbuneşti, localnicii bănuind că tânărul s-ar face vinovat şi de un alt furt petrecut în aceeaşi noapte în comună, centrala fotovoltaică de la Poiana fiind spartă, coincidenţă sau nu, tot la finalul săptămânii trecute, de aici sustrăgându-se mai multe ţevi. Cei care aveau grijă de paza obiectivului ar fi sesizat că în gardul care împrejmuieşte centrala este o gaură, prin care s-au sustras şi câteva bunuri. Hoţul sau hoţii nu s-au găsit, dar urmare a cercetării nepotului edilului local pentru furt, mai multe persoane l-au arătat tot pe Ionuţ cu degetul pentru această infracţiune.
Reprezentanţii IPJ Gorj spun că deocamdată nu s-a făcut o legătură între cele două infracţiuni.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here