Nepotul lui Cucăilă a ajuns după gratii

381

Scandalul bărbatului bătut anul trecut de doi polițiști și un jandarm chiar în sediul Poliției Municipale pare să fie departe de a se fi încheiat. Pe rol există un proces cu Ion Cucăilă pe post de victimă, dar, acum, în spatele gratiilor a ajuns un nepot al acestuia care, culmea, la sfârșitul săptămânii trecute, a luat la bătaie doi agenți care l-au tras pe dreapta. Marius Constantin Cucăilă, de 19 ani, a fost depistat de polițiști conducând sub influența băuturilor alcoolice, după cum susțin surse judiciare, el fiind pus să sufle în fiolă pentru a i se stabili alcoolemia.
Tânărul șofer nu a fost însă unul tocmai cuminte pentru că s-a luat la ceartă cu agenții și chiar i-a lovit pe aceștia, polițiștii scoțându-și certificate medico-legale în acest sens. Oamenii legii au chemat în ajutorul lor alți colegi și, în cele din urmă, l-au convins pe Cucăilă să meargă la spital pentru a i se recolta probe de sânge, la două ore de la producerea incidentului rezultatele de laborator arătând că șoferul avea o alcoolemie de 0,90, ceea ce i-a adus automat un dosar penal. Agenții rutieri l-au prezentat însă pe acesta și la instanța de judecată cu propunerea de arestare preventivă, propunere care a și fost admisă.
Astfel, Marius Cucăilă Constantin va sta în spatele gratiilor timp de două săptămâni, pe 22 iunie putând fi eliberat, dacă anchetatorii nu vor cere o prelungire a mandatului emis pe numele lui. Sentința nu este definitivă, ea fiind contestată de către inculpat. Rudele sale spun însă că tânărul era băut, dar că nu ar fi fost la volan atunci când agenții i-au cerut să sufle în fiolă. El era lângă o mașină condusă de altcineva, care l-ar fi adus acasă de la un chef. În plus, juniorul a suferit și el leziuni în încăierarea cu polițiștii, susținând că el este cel agresat. Incidentul se produce într-un moment în care procesul unchiului său este aproape de o primă sentință, Ion Cucăilă fiind cel pentru care polițiștii Nelu Popescu și Ionuț Cătălin Radu, împreună cu un jandarm, au fost trimiși în judecată și sunt judecați pentru că l-ar fi bătut pe acesta. Cei trei au fost anchetați de procurori și acuzați că în toamna anului trecut l-au bătut pe Cucăilă Senior chiar în sediul Poliției Târgu Jiu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here