Nepotul lui Condescu şi tata lui Cosmin Popescu, detaşaţii piloşi de la Minprest

376

Detaşarea de la Minprest pe la carierele miniere din Gorj este pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă. Asta deoarece la numai jumătate dintre cei detaşaţi de la Minprest le-au încetat contractele revenind la bază, mai precis la 21 dintre aceştia, oameni care vineri au decis să intre în greva foamei, în timp ce la alţi peste 20 de detaşaţi cu pile contractele s-au reînoit. Printre detaşaţii de lux se numără, potrivit sindicaliştilor de la Minprest, şi un nepot de-al lui Marin Condescu, dar şi tatăl vitreg al fostului deputat Cosmin Popescu, acum jurist-şef la Divizia Minieră a CEO.

După ce au protestat în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia(CEO) şi au fost în audienţă la Ion Călinoiu şi la Dan Morega, detaşaţii de la Minprest rămaşi “în pom” după ce le-au încetat detaşările la unităţile miniere, devenind simpli muncitori necalificaţi cu salarii pe măsură, au protestat la sediul societăţii. Vineri, oamenii au anunţat că de luni vor intra în greva foamei, asta nu numai urmare a încetării detaşărilor şi salariilor prea mici, dar şi urmare a faptului că unii colegi de-ai lor cu pile au rămas în sistem pe posturi călduţe. Constantin Creţan, liderul Federaţiei Naţionale a Muncii, susţine că oamenii au dreptate deoarece “pilele” au rămas la cariere şi prestează chiar în aparatul TESA. Creţan face astfel public faptul că un nepot de-al sindicalistului Marin Condescu, mai precis Dumitru Condescu, a luat ordonanţă, dar prestează totuşi ca lăcătuş la Tismana. La fel ar sta situaţia şi cu tatăl vitreg al lui Cosmin Popescu, juristul-şef de la Divizia Minieră, acesta prestând ca detaşat la Rovinari, având chiar şi funcţie pe la serviciul administrativ.

Ingineri cu ordonanţă
Creţan susţine că mai sunt şi anumiţi ingineri care au rămas pe locuri călduţe cu salarii pe măsură, el exemplificându-i în acest sens pe Lupulescu şi pe Gabi Trăncău, ambii ingineri la UMC Tismana, dar şi pe copilul inginerului Radivoiu.
În contrapartidă, salariaţii de la Tismana vorbesc despre detaşaţii în cauză ca fiind buni profesionişti, de care ar fi nevoie în sistem.
Creţan susţine însă că nu este corect ce s-a întâmplat, detaşările încetând numai pentru jumătate dintre angajaţii Minprest care au prestat în acest fel pe la cariere în ultimii 2-3 ani. Cei afectaţi susţin acelaşi lucru, anunţând că intră în grevă începând de azi, pe termen nelimitat, oamenii fiind pregătiţi să ajungă chiar şi la premierul Victor Ponta.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here