Nepotul lui Căruntu de la ITM s-a sinucis, avea 5 miliarde datorii la bănci

604

caruntu unchi sinucigasDoliu în familia fostului şef de la ITM Gorj, Alexandru Căruntu, după ce nepotul său, director la AJOFM Tg Jiu, şi-a pus ieri capăt zilelor. Damian Horcea s-a spânzurat de o grindă a casei, fiind găsit nu se ştie exact după câte ore de către o vecină. Nimeni nu îşi explică ce l-a îndemnat să recurgă la un asemenea gest.

Damian Horcea nu a spus nimănui că ar avea vreo problemă pe care ar încerca să o „rezolve” într-un astfel de mod. Bărbatul a lipsit în ultimele zile de la biroul său, obţinând învoire directă de la şeful AJOFM Gorj, Romeo Chiriac, care spune că fostul său subordonat a invocat motive medicale. „Joi a spus că are probleme de sănătate cu copilul şi a cerut să îl las să meargă cu el la un medic şi, evident, i-am permis acest lucru. Vineri de dimineaţă m-a sunat din nou şi a spus că de data aceasta lui îi este rău. I-am spus să meargă el la un medic şi a spus că se va duce la Craiova. Ce a mai făcut acolo nu mai ştiu pentru că nu am mai vorbit”, a menţionat Chiriac. Şeful AJOFM Tg Jiu nu s-a mai dus ieri la birou şi nici nu a comunicat cuiva că ar intenţiona să lipsească. Trupul său neînsufleţit a fost descoperit după prânz de către o vecină. Bărbatul atârna în ştreang, dar, printre gard, femeia a crezut că acesta trebăluieşte prin terasa de vară pe care o avea amenajată lângă casă. Doar când s-a apropiat şi a încercat să intre cu el în vorbă şi-a dat seama că vecinul nu mai mişcă şi asta nu din cauza gerului de afară.. Oamenii au sunat imediat la 112, iar un echipaj de la Ambulanţă care a venit să-i acorde prim-ajutorul nu a putut decât să constate decesul, de îngrijiri medicale având nevoie soţia şi vecinele celui care şi-a pus capăt zilelor. Damian Horcea era nepot al adjunctului ITM Gorj, Alexandru Căruntu, acesta declarându-ne că nu îi vine să creadă că lucrurile pe care le vede sunt reale. „Nu pot să cred aşa ceva, nu îmi vine să cred că poate fi adevărat. Pe 7 ianuarie am vorbit cu el la telefon, l-am sunat de ziua lui şi părea să fie totul în regulă. Nu mi-a dat impresia că ar fi vorba de vreo problemă, că ar avea ceva de rezolvat peste care nu ar putea trece. Nu înţeleg ce s-a putut întâmpla”, ne-a menţionat Căruntu. Sora adjunctului de la ITM, Elisabeta Horcea, este mama fostului director de la AJOFM Tg Jiu. Femeia şi-a bocit fiul toată după-amiaza, dar tot nu şi-a dat seama ce l-ar fi putut împinge la un astfel de gest disperat. Anchetatorii au căutat în zadar un bilet de adio, dar o hârtie pe care Horcea să îşi fi aşternut ultimele gânduri nu a fost descoperită nici în casă şi nici în maşina acestuia. Poliţiştii au deschis o anchetă şi încearcă să lămurească împrejurările în care s-a produs nenorocirea, nefiind exclus ca vreun gând de adio să fie găsit în vreun mesaj pe calculator sau telefoanele fostului director.

Gelu Ionescu

Mobilul sinuciderii, banii ?!

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Târgu-Jiu, Damian Ion Horcea era în momentul decesului foarte îndatorat la bănci. Anchetatorii vor lua în calcul şi faptul că Horcea ar fi putut să îşi pună capăt zilelor şi din cauza banilor, debitele acumulate de familie fiind greu de dus în această perioadă de criză, mai ales că unul dintre soţi era bugetar. Potrivit declaraţiei sale de avere, Damian Horcea avea un credit la BCR de 15.000 de euro care era scadent peste 3 ani de zile, un altul de 80.000 de euro de la aceiaşi bancă, credit scadent în 2033(probabil pentru casa pe care o avea în construcţie), un alt împrumut la CEC de 40.000 de lei, scadent anul acesta şi achitarea unui leasing pentru maşina familiei, un VW Pasat, care trebuia finalizat tot în acest an. Soţia directorului era angajată la o firmă de asigurări. Familia avea două imobile, unul în Mătăsari şi altul în Târgu-Jiu, şi trei terenuri pe raza acestor două localităţi.

A.S.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here