Nenorocire în familia artistului fotograf Teodor Dădălău! – Traian, adus acasă în sicriu

130

60527958Veste şocantă primită la început de an de gorjeanul care a reuşit să pună pe picioare în ultimii ani unicul festival de film şi fotografie de pe malul Jiului. Singurul său băiat, Traian, s-a stins din viaţă luni seara în urma unui cumplit accident rutier, tatăl îndurerat trebuind să îşi găsească de acum încolo energia care să îi permită să se mai implice în proiectele care l-au consacrat în ultimii ani.

Teodor Dădălău nu şi-a făcut niciodată griji pentru fiul său pentru că îl ştia un băiat liniştit, cu rezultate foarte bune la şcoală şi dornic să îi calce pe urmele sale, pasiunea pentru fotografie fiind punctul comun al celor doi. Un telefon care la început putea fi considerat o glumă proastă i-a dat însă peste cap artistului toată existenţa sa, Traian fiind implicat luni seara într-un accident teribil produs în apropiere de Lugoj. Adolescentul ar fi trebuit să meargă la Chişinău la sfârşitul acestei săptămâni pentru a fi alături de tatăl său la o expoziţie foto găzduită în capitala Moldovei. N-a fost însă să fie aşa. Într-o fracţiune de secundă băiatul a decis să îşi însoţească o mătuşă din Timişoara spre capitala Banatului, aici urmând să stea timp de câteva zile.

Avea centură de siguranţă

Mătuşa, Ileana Popescu, este medic la Timişoara, iar luni a plecat din Târgu Jiu pentru a ajunge acasă de cu seară astfel încât ieri să fi putut traian dadalau 1să meargă la muncă odihnită. Din păcate, femeia a ajuns la spital, dar, doar ca pacientă. Într-o curbă la dreapta, la Lugoj, ea s-a decis să facă o depăşire total imprudentă, iar acest lucru a costat-o viaţa nepotului său. Maşina pe care o conducea a derapat pe criblura de pe marginea şoselei şi apoi s-a rostogolit de câteva ori. Mătuşa lui Traian s-a ales cu leziuni care nu-i pun viaţa în pericol, diferenţa de nivel între şosea şi partea exterioară carosabilului nefiind una foarte mare, circa două palme, suficient însă ca tânărul Dădălău să îşi piardă viaţa. Băiatul lui Teodor purta centura de siguranţă, dar rănile de care a avut parte i-au fost fatale, decesul său producându-se pe loc.

O lumânare pentru Traian

Cu sufletul împietrit, la câteva luni după ce şi-a pierdut mama, Teodor Dădălău a mers ieri la Lugoj pentru a ridica trupul neînsufleţit al băiatului său. Traian a fost adus acasă, la Târgu Jiu, ieri după-amiază, aici fiind prezent şi unchiul său, George Brăiloiu, miliardarul român care anul trecut în primăvară a cumpărat cu o jumătate de milion de euro manuscrisele lui Cioran pentru a le dona statului român. Cu lacrimi în ochi, întreaga familie, dar şi cunoscuţii lui Traian, l-au plâns ieri pe acesta, tânărul fiind jelit inclusiv pe pagina de Facebook a acestuia. Colegii de şcoală au mers ieri în clasă şi, deşi este vacanţă, s-au strâns pentru a aprinde o lumânare în memoria lui. „În aceste clipe de grea încercare, cuvintele sunt de prisos … Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace, iar îngerii să-i fie mereu alături ! Colegii de la 11 C şi 11 H! NU TE VOM UITA!!!”, scrie pe internet unul dintre foştii colegi ai lui Traian. Adolescentul va fi înhumat mâine la prânz la un cimitir de la marginea municipiului, în zona Romaneşti.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here