Nemulţumire generală după Craiova – Sepsi

321

Universitatea Craiova nu şi-a putut trece în cont al patrulea succes consecutiv. Trupa lui Devis Mangia a reuşit totuşi să obţină un punct în meciul de acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-1. Partida nu a fost una foarte atractivă, în schimb i-a ţinut cu sufletul la gură pe cei prezenţi la stadion sau în faţa televizoarelor. Craiova a ratat şi în acest meci un penalty, prin Fedele, elveţianul fiind ghicit de Fejer (`27). Lovitura de la 11 metri a fost contestată vehement de oaspeţi. Peste numai trei minute, gazdele au solicitat, pe bună dreptate, o nouă lovitură de pedeapsă, dar Radu Petrescu a închis ochii la un fault asupra lui Mitriţă. Vizitatorii au lovit primii, în minutul 36, când Karnitskiy l-a învins pe Pigliacelli cu un şut din unghi. Arbitrul Radu Petrescu s-a evidenţiat şi mai mult în a doua parte a jocului. Centralul întâlnirii l-a eliminat pe Alex Mitriţă pentru două simulări în careu, deşi s-a văzut clar că fotbalistul oltenilor a fost faultat în minutul 57, când a văzut al doilea galben. Mitriţă s-a contrat apoi cu portarul Fejer, cel care a reclamat o lovitură de la căpitanul oltenilor. Deşi se aflau în inferioritate numerică, “leii” au egalat prin Burlacu, după o acţiune splendidă pornită de Mateiu, la care a contribuit şi Bărbuţ (`83). În minutul 90, Craiova a rămas în nouă oameni de câmp, croatul Martic primind al doilea galben după un fault de joc la mijlocul terenului. Ultima fază a meciului a adus şi golul pentru formaţia lui Neagoe, dar reuşita a fost anulată pe motiv de fault la portar, decizie care l-a scos din minţi pe tehnicianul celor de la Sepsi.

Tunurile pe Petrescu!
La finalul meciului, ambii antrenori i-au reproşat arbitrului Radu Petrescu deciziile luate. Mangia l-a numit “protagonist” pe central, iar Neagoe a declarat că astfel de hotărâri luate de cei care împart dreptatea pot termina o carieră. “Nu ştiu ce decizii a luat arbitrul. Eu nu discut asta. Nu ştiu nici dacă a fost gol pentru Sepsi în final de meci. Nu mă deranjează greşelile. Pentru mine problema e când arbitrul e protagonist. Mi s-a părut foarte bun arbitrul de la meciul cu Astra, Alexandru Tudor. A controlat perfect meciul. Nu cred că a fost ceva la acel duel între Mitriţă şi portar. A exagerat portarul oaspeţilor. Ok, nu a fost penalty, dar de ce să-i dai al doilea galben acolo? Pentru mine Mitriţă e foarte important. Nu doar pentru Craiova, ci pentru fotbalul românesc. Din păcate, e lovit foarte des, în toate meciurile, sunt lucruri care nu se văd. Nu e vorba doar de el. Tandia la fel, Ianis Hagi la fel, Tănase…sunt genul de jucători care trebuie cumva protejaţi”, a declarat antrenorul italian. Mangia a admis totuşi că Petrescu nu e singurul vinovat pentru rezultat. “Nu sunt mulţumit de prima repriză. Probabil că trebuie să schimbăm ceva, nu ştiu de ce ratăm penalty-uri. La antrenamente dau toţi gol din penalty-uri. La meciuri e altceva. Nu cred că e vorba de presiune, pentru că dacă vrem să luăm titlul, trebuie să acceptăm presiunea”, a afirmat tehnicianul. ”Greşeli se fac, dar, din păcate, pentru noi nu s-a făcut nicio greşeală în favoarea noastră de când a început campionatul. Au trecut 15 etape. Deciziile sunt toate în defavoarea echipei mele. Asta e o problemă care mă frământă şi pe mine. Dau gol în ultimul minut, e anulat. Ce pot să fac eu? Mai mult nu pot să fac. Eu antrenez echipa, pun toată energia în slujba echipei şi a jucătorilor. Am pierdut multe puncte pe greşeli mari de arbitraj. Suntem singura echipă care după 15 etape n-a primit niciun penalty. Un prieten bun mi-a spus ca să stau liniştit că o să primesc şi eu în etapa 27. Nu ştiu dacă mai ajung eu să fiu la echipă până în etapa 27. Prin greşelile astea nu se decid doar rezultate, se decid cariere”, a spus Eugen Neagoe. Craiova şi Sepsi vor reveni în Liga 1 peste două săptămâni, primul eşalon urmând să intre în pauză din cauza meciurilor primelor reprezentative.
Universitatea Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-1 (0-1)
Au marcat: Burlacu `83 / Karnitskiy `36.
Craiova: Pigliacelli – Martic, Donkor, Kelic, Briceag (`75, Burlacu) – Mateiu, Fedele (`46, Meza Colli) – Bărbuț, Cicâldău, Mitriță – Rocha (`46, Baicu). Antrenor: Devis Mangia.
Sepsi: Fejer – Moura, Rus, Jovanovic, Sato – Velev, Karnitsky – Drăghici (`87, Simonovski), Vașvari (`65, Nouvier), Fl. Ștefan (`77, Hamed) – Tandia. Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonașe galbene: Bărbuț `34, Martic `47, `90, Mitriță `53, `57, Donkor `88 / Moura `29, Sato `86, Jovanovic `90+1.
Cartonașe roșii: Mitriță `57, Martic `90.
Au arbitrat: Radu Petrescu – Vladimir Urzică, Mircea Grigoroiu; Eduard Ioniță.
Observatori: Liviu Ciubotariu, Viorel Ilinca.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here