Nemţii şi norvegienii, caută ingineri în Gorj

113

Peste 240 de locuri de muncă vacante în statele Spaţiului Economic European sunt puse la dispoziţia gorjenilor în această perioadă de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite de către Germania, Norvegia în domeniul ingineriei. Se caută de asemenea specialişti în reumatologie.

Persoanele din judeţul Gorj aflate în căutarea unui loc de muncă pot opta acum pentru unul dintre job-urile oferite de AJOFM Gorj, în străinătate. Prin reţeaua EURES sunt puse la bătaie la ora actuală un număr de 244 de locuri de muncă. Angajatori din ţări precum Germania, Norvegia sau Suedia au nevoie de forţă de muncă din Gorj, însă, cele mai multe dintre acestea sunt adresate celor cu studii superioare. Domeniul cel mai căutat este cel al ingineriei. Principalul criteriu de selecţie este cunoaşterea limbii engleze. Contractele de muncă se încheie pe o perioadă de la 1 până la 3 ani cu posibilitate de a fi prelungite sau de a fi transformate în contracte pe perioadă nedeterminată.

Ingineri mecanici, la mare căutare
Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj pentru postul de inginer mecanic se lucrează în domeniul petrolului şi gazelor naturale, pe uscat, în larg şi submarin. Cerinţele angajatorului constă în studii superioare (licenţă sau master), experienţă de minim 5 ani în domeniul petrolului şi gazelor naturale în proiectarea structurilor, planificarea proiectelor, analize. De asemenea se cer competenţe în comunicare şi cooperare pentru lucrul în echipă. Abilitate de a se adapta la schimbări. Totodată capabil de a-şi structura munca independentă, proactiv şi cu atitudine pozitivă. Limba engleză la nivel de scris şi vorbit. Salariu ajunge la aproximativ 71.000 brut pe an. Angajatorii au de asemenea o serie de beneficii pentru potenţialii beneficiari ai locurilor de muncă respectiv asigurări de pensii şi beneficii sociale, mediu de lucru bun şi creativ bazat pe tehnică, bun sistem de formare profesională, niveluri salariale competitive. Durata contractului 1 an de zile sau permanent cu începere în următoarele 6 luni.

Suedezii caută reumatologi la noi în judeţ
În lista locurilor de muncă în străinătate se regăseşte şi postul de reumatolog în Spitalul Clinic Judeţean din Kalmar, Suedia. Angajatorii asigură că se lucrează într-o echipă de specialişti, principalul criteriu de selecţie este cunoaşterea limbii engleze. Contractul se va încheia pe perioadă nedeterminată. Gorjenii care sunt în căutarea unui loc de muncă şi consideră că se încadrează în cerinţele angajatorului pot trece pragul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj unde pot afla mai multe detalii.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here