Nelu Pavel a revenit în Consiliul Judeţean

353

Nelu Pavel a revenit în Consiliul Județean! Social democratul i-a luat locul lui Andrei Maioreanu. Liderul romilor a depus, vineri, jurământul, intrând oficial în Consiliul Judeţean.

Andrei Maioreanu a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, această funcţie fiind incompatibilă cu cea de consilier judeţean. Maioreanu a demisionat deja din Consiliul Județean, iar următorul de pe lista PSD, Nelu Pavel, a depus, vineri, jurământul. Potrivit art. 100, alin. (33) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, “[î]n caz de vacanţă a mandatelor de consilieri aleşi pe liste de candidaţi, supleanţii vor ocupa locurile devenite vacante, în ordinea în care sunt înscrişi în liste dacă, până la data validării mandatului pentru ocuparea locului vacant, partidele politice […] din partea cărora au candidat supleanţii confirmă în scris, sub semnătura conducerilor judeţene ale partidelor politice […], că supleanţii fac parte din partidul politic respectiv”.
Liderul Partidei Romilor Gorj a mai fost, și în trecut, consilier județean. Acesta a mai ocupat în 2012-2014 un post de consilier judeţean şi atunci acesta candidând tot pe lista PSD.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here