Nelu Pavel: “Mischie ar putea fi candidatul nostru la parlamentare”

360

Preşedintele Partidei Rromilor filiala Gorj, Nelu Pavel, în prezent consilier judeţean ales pe lista USL, din partea PSD, nu va mai susţine candidaţii social-democraţi la alegerile din toamnă. Pavel susţine că ar fi solicitat deja la centrul Partidei Rromilor ca organizaţia de la Gorj să aibă propriii candidaţi la alegerile parlamentare. Pavel a luat în calcul să aibă candidaţi chiar din afara etniei, el anunţând numele lui Nicolae Mischie drept potenţial candidat la alegerile parlamentare în Gorj, din partea Partidei Rromilor.

Deşi ales deja în două mandate consilier judeţean pe lista PSD, Nelu Pavel, preşedintele Partidei Rromilor Gorj, vrea să iasă de sub papucul social-democraţilor, convins fiind că un pic de independenţă politică nu îl va lăsa fără cei 700 de lei pe care îi încasează lunar, adică fără indemnizaţia de consilier. Pavel a anunţat astfel că vrea propriii candidaţi pe Colegiile din Gorj la alegerile din decembrie, şi a menţionat că a cerut expres acest lucru conducerii partidului, la centru. Gestul lui Pavel vine la scurt timp după ce Ninel Potârcă a făcut o alianţă cu două organizaţii de rromi, pe care vrea să o folosească la alegerile parlamentare, pentru a avea propriii candidaţi.
Liberalii ştiu de pretenţiile lui Pavel
Pavel şi-a manifestat dorinţa de a avea candidaţi la parlamentare chiar vineri, imediat după şedinţa de Consiliul Judeţean Gorj. A menţionat chiar în faţa altor consilieri că aşteaptă să obţină “verde” de la Bucureşti pentru a-şi alege viitorii candidaţi. A specificat chiar că inclusiv Nicolae Mischie, fostul şef al PDSR Gorj, ar putea candida pe un colegiu din judeţ din partea Partidei Rromilor. “Şi domnul Mischie ar putea fi candidatul nostru la parlamentare şi alţii”, a specificat Pavel, făcându-i pe unii liberali să facă ochii mari la auzul numelui celui dorit de şeful rromilor din Gorj. Nicolae Mischie nu mai activează de câţiva ani în politică, după ce a avut câteva încercări nereuşite de a reveni în prim-planul vieţii politice din judeţ. În atare condiţii visele lui Pavel de a-l avea pe Mischie pe lista sa sunt mai mult decât irealizabile.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here