Neliniște la primăria din Gorj vizitată de italianul infectat cu coronavirus

2135

Măsuri la Primăria Drăguțești, după ce italianul infectat cu virusul COVID-19 s-a aflat în instituție, săptămâna trecută. Bărbatul deține fostul abator din comună și a venit la primărie pentru a-și achita dările. Primarul Dumitru Ion Popescu anunță că în acest weekend va face o dezinfecție totală în instituție.

Agitație în comuna gorjeană Drăguțești, după ce s-a aflat că italianul de 71 de ani, infectat cu temutul coronavirus, a fost la primărie, zilele trecute, pentru a-și achita taxele și impozitele. Primarul a dispus imediat o dezinfecție, urmând ca la sfârșitul săptămânii să apeleze la o firmă de profil pentru o igienizare totală.
„Nu am închis primăria, dar ne-am luat unele măsuri. Ne continuăm activitatea, dar încercăm să protejăm cetățenii, dar și pe angajații primăriei. Mai dezinfectăm mânerele de la uși, balustrada, adică puțină atenție, important este să nu intre nimeni în panică. Cetățenii sunt primiți pe hol. În weekend am de gând să fac o dezinfecție totală”, ne-a declarat primarul Dumitru Ion Popescu.
Oamenii s-au speriat, iar primul luat la întrebări a fost chiar primarul. „Sună toți, sunt disperați. Angajații primăriei sunt foarte speriați, au copii mici, îi înțeleg, toți avem familii. Nu trebuie să ne panicăm”, a spus Popescu, imediat după ce s-a aflat că italianul a fost în comună.

Nu a venit singur la primărie
Italianul de 71 de ani nu a venit singur la primărie. A fost însoțit de două persoane. Bărbatul deține fostul abator din comună și anual, când ajunge în țară, își achită taxele și impozitele. Vizita italianului a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale primăriei.
„Nu am intrat în contact cu dumnealui, mă aflam pe teren. El nu prea știe bine limba română. A avut pe cineva cu el, o persoană care are o firmă de tâmplărie în localitate, care a achitat dările în numele lui. De obicei venea în luna decembrie. Din câte cunosc, cetățeanul italian nu a intrat în contact cu multe persoane, doar cu cei de la casierie, dar noi avem ghișeu acolo. Nu au stat mai mult de 4-5 minute în primărie. S-au prelevat probe de la casier, așteptăm rezultatul”, a mai declarat primarul Popescu.
Italianul a fost diagnosticat la Rimini, în Italia, cu virusul ucigaș, după ce s-a întors din România. Bărbatul a vizitat rudele din Gorj ale soției sale, din Bîlteni. A fost la Drăguțești, dar și la Târgu-Jiu, unde deține un apartament. În Gorj a fost declanșată o anchetă epidemiologică, urmând a fi depistate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here