Neînvinși, dar eliminați. România U21, prestație bună la CE din Ungaria

501

Selecționata de tineret a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal Under-21, după ce a terminat la egalitate cu echipa Germaniei, 0-0. În Grupa A, echipa lui Adrian Mutu a mai întâlnit Olanda (1-1) şi Ungaria (2-1). Marți seară, cele mai marii ocazii ale tricolorilor au fost consemnate în debutul primei reprize, atunci când Berisha a respins de pe linia porţii (3) mingea trimisă cu capul de Ciobotariu, iar Măţan a nimerit bara cu un şut la colţul lung (5). Germania a preluat apoi controlul jocului, dar s-a lovit de opoziția lui Andrei Vlad, portarul de la FCSB fiind de netrecut. De asemenea, Alex Pașcanu (24) a respins salvator de pe linia porţii mingea trimisă de Klimowicz. În partea secundă a jocului, Andrei Ciobanu nu și-a reglat tirul din lovituri libere, deși a avut două oportunități foarte bune. Pe final, Germania a irosit un penalty, acordat în urma unui henţ comis de Oaidă, dar ratat de Nmecha, care a nimerit bara. România a terminat grupa la egalitate cu Olanda și Germania (5 puncte), dar cu golaveraj inferior.

Au evoluat echipele:
România: Vlad – Vlădoiu, Ciobotariu, Paşcanu (R. Drăguşin ’63), Haruţ – Itu (Ciobanu ’46), Dulca (Moruţan ’57), Oaidă – Olaru, Ad. Petre (Oct. Popescu ’76), Măţan. Selecţioner Adrian Mutu;
Germania: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum – Baku (Jakobs ’82), Dorsch, Maier – Klimowicz (Burkardt ’63) – Nmecha, Berisha (Stach ’90+1). Selecţioner Stefan Kunz.
La finalul partidei, selecționerul Adrian Mutu a declarat că este mulțumit de parcursul elevilor săi la această ediție a Campionatului European. Acum, fostul internațional speră ca mai mulți jucători să facă pasul către prima reprezentativă: ,,Sincer, nici nu știu cum aș putea lua acest lucru. Dezamăgirea e mare, pentru că nu am pierdut niciun meci. Dar și mulțumiți. Dacă întrebam pe cineva dacă ne dă 5 puncte înainte, probabil erau foarte puțini care ar fi spus nu. Rămâne experiența unui turneu bun.
Au arătat că au mare inimă și au arătat că joacă cu mare ardoare pentru tricoul României. Asta mă face un antrenor mulțumit. Este U21, să nu uităm că, pe lângă rezultatele îmbucurătoare, trebuie să-i pregătim pe acești băieți pentru naționala mare, să fie învățați cu un astfel de ritm. Băieții trebuie felicitați pentru atitudinea lor. Am schimbat echipa pentru că a fost un turneu greu. Nu doar fizic, ci și emoțional. Cred că era foarte greu să încep cu același 11. Ideea a fost să intru cu trei mijlocași proaspeți, să pot susține mijlocul, să putem avea o apărare cu agresivitate foarte bună, iar în repriza a doua să-i băgăm pe cei care au calitate, ca Ciobanu, Moruțan, etc. Ideea a fost să rezistăm cât mai mult.
N-am reușit, am fost aproape prin Mățan, prin prima repriză. Să ridicăm capul acum. Cred că suporterii noștri sunt mândri de noi, de cum ne-am bătut cu fiecare echipă. V-am zis că n-am venit în vacanță și cred că am demonstrat acest lucru”, a spus Mutu, la conferința de presă. Fazele superioare ale competiției se joacă pe 31 mai şi 6 iunie, în aceleași ţări, Slovenia şi Ungaria.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here