Neînţelegeri între şefii Casei de Cultură şi managerii lui Claudiu Bleonţ

178

pag 8Actorul Claudiu Bleonţ era pe punctul să joace în luna decembrie din nou pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu. Din păcate, managerilor spectacolului „Richard al III-lea” le-a fost refuzată o colaborare impunându-li-se restricţii, astfel că Bleonţ va ocoli oraşul lui Brâncuşi.

Cunoscutul actor Claudiu Bleonţ nu va putea juca pe scena din Târgu-Jiu şi să fie susţinut de iubitorii gorjeni de teatru deşi actorul se obişnuise cu publicul târgujian. Acesta a mai venit şi în luna februarie la Târgu-Jiu cu piesa de teatru „Amadeus”, în care Bleonţ joacă rolul lui Salieri, în distribuţia piesei aflându-se circa 25 de actori. De asemenea, piesa a mai fost pusă în scenă în următoarele oraşe: Deva, Alba Iulia, Mediaş, Sibiu, Cluj, Timişoara, Arad, Slatina şi Piteşti. Textul piesei îi aparţine dramaturgului britanic Peter Shaffer.

Piesa cea nouă, „Richard al III-lea”, cea cu care Claudiu Bleonţ trebuia să urce din nou pe scena Casei de Cultură din Târgu-Jiu, nu va mai avea parte de public târgujian de această dată. Piesa lui William Shakespeare este în regia lui Toma Enache şi, după premiera de la Râmnicu Vâlcea, spectacolul trebuia să străbată în luna decembrie oraşele Târgu Jiu, Reşiţa, Arad, Lugoj.

Spectacolul de la Târgu-Jiu, la Vâlcea

“Momentan nu mai mergem decât la Vâlcea să-i facem premiera. Celelalte oraşe le lăsăm pentru februarie – martie. La Târgu-Jiu trebuia să venim pe 7 decembrie, însă după discuţiile purtate, am stabilit ca pe acea dată să-i facem premiera la Vâlcea. Motivele pentru care nu mai venim la Târgu-Jiu sunt foarte bine întemeiate şi datorate neînţelegerilor cu reprezentanţii Casei de Cultură a Sindicatelor”, a declarat Gheorghe Pătraşcu, managerul unei agenţii de impresariat al echipei lui Bleonţ.

Printre neînţelegerile menţionate de Pătraşcu s-au numărat preţurile biletelor, al închirierii sălii, precum şi faptul că în sala de spectacol a Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, conducerea nu poate asigura o sursă de căldură pentru actori dar şi spectatori.

Teatrul Dramatic, prima locaţie aleasă

Gheorghe Pătraşcu a mai spus că iniţial, echipa alesese pentru punerea în scenă a piesei „Richard al III-lea” la Târgu-Jiu, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Aceştia însă au renunţat, datorită faptului că sala de la teatru este mică, deşi condiţiile erau foarte bune atât pentru spectatori, cât şi pentru actori şi întreg staff-ul.

În piesa „Richard al III-lea”, Claudiu Bleonţ deţine rolul principal, iar din distribuţia spectacolului fac parte circa 60 de persoane. “Acest rol i se potriveşte cel mai bine lui Claudiu Bleonţ. Chiar el afirma că este rolul vieţii lui şi îl prinde de minune”, a precizat managerul Gheorghe Pătraşcu.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here