Negrescu a primit aviz favorabil pentru suspendarea din funcţie

299

Comisia Primăriei Târgu-Jiu care a evaluat activitatea managerială, pe anul trecut, a directorului Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” a hotărât, ieri, că Marian Negrescu trebuie suspendat din funcţie. Abia săptămâna viitoare, Negrescu va rămâne fără scaun şi asta deoarece, procedural, comisia este obligată să propună suspendarea directorului teatrului, pe timpul procesului penal al acestuia, Consiliului Municipal. Soarta lui Negrescu este însă deja pecetluită, asta şi pentru că primarul municipiului, Florin Cârciumaru, a declarat public că documentele juridice aflate la instituţia pe care o conduce obligă la suspendarea managerului, inculpat într-un dosar penal, din funcţia deţinută. În locul lui Negrescu, în interimat, nu va fi pus niciun alt salariat al teatrului, ci un economist sau un jurist al Primăriei Târgu-Jiu.

Marian Negrescu îşi pierde scaunul de manager al Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu”, instituţie pe care, în ultimii ani, a golit-o de bani în interes propriu, după ce a fost trimis în judecată de procurorii craioveni, într-un dosar penal pe care, inculpatul, a încercat, fără succes însă, să-l desfiinţeze. Lăcomia lui Negrescu a împins Primăria Târgu-Jiu să dea explicaţii, prin salariaţii săi, la Agenţia Naţională de Integritate şi apoi la Parchetul din Craiova, ultima instituţie reuşind să-l trimită pe managerul teatrului din Târgu-Jiu în faţa instanţei de judecată. Asta pentru conflict de interese în formă continuată, Negrescu reuşind însă în ultimii ani să-şi umple buzunarele cu sume enorme de bani pentru diverse servicii făcute instituţiei pe care o conducea. Şeful instituţiei de cultură a cerut sume de aproape 20.000 de lei pentru a prezenta Balul Teatrului, o acţiune aşa-zis de colectare a unor fonduri pentru unitatea culturală, dar care s-a dovedit doar o modalitate de stoarcere a banului public pentru managerul învăţat la “borcanul cu miere”. Acesta nu s-a limitat doar la a încasa bani din bal, ci a cerut sume fabuloase pentru roluri jucate în piese care nu au fost prezente pe marile scene ale Europei, ci doar la Târgu-Jiu, dar şi pentru alte activităţi, de genul regie, scenografie sau ilustraţie muzicală, pentru care Negrescu nu avea pregătirea necesară.

Comisia l-a înfundat!
Negrescu nu şi-a acceptat resemnat rolul de inculpat şi faptul că devenise public, s-a înfruptat la greu din banii municipalităţii, ci a jucat mereu rolul nevinovatului şi victimei ANI. Până ieri însă când comisia Primăriei Târgu-Jiu care îi evaluează activitatea pe 2014, a stabilit că şeful teatrului trebuie suspendat din funcţie, lucru prevăzut şi în contractul de management.
Deşi, Negrescu ştia ce este stipulat în contract a dat dovadă de laşitate şi nu şi-a dat demisia din funcţie, ci aşteaptă ca aleşii să stabilească, săptămâna viitoare, asta.
Luni însă propunerea comisiei în cauză va fi avizată, cu siguranţă, favorabil de Consiliul Local, organism care a luat act de prevederea stipulată în contractul de management al lui Negrescu. De altfel, şi legea funcţionarului public spune acelaşi lucru, adică faptul că pe parcursul procesului penal angajatul cu calitate de inculpat trebuie suspendat din funcţie.

Locul lui Negrescu nu rămâne liber
Suspendarea lui Negrescu, care a condus un teatru intens sponsorizat de CEO, nu va impune angajatorului să lase locul vacant. Scaunul va fi ocupat în interimat de un salariat pregătit al Primăriei Târgu-Jiu, care poate gestiona corect banul public, cheltuit pentru actul cultural. Deja în teatru se făceau, ieri, pronosticuri legate de numele celor care vor fi promovaţi în locul lui Negrescu.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Pai ce treaba are comisia cu suspendarea directorului? Comisia era pentru evaluarea profesionala a directorului-ACTOR si DIRECTOR- pe anul 2014. Treburile penale le judeca justitia. Mi se pare ca acea comisie de evaluare a devenit prea importanta,mai mult decat trebuia! Eu v’as da la instanta! Treburile sunt separate. Negrescu nu este functionar public,ci are contract de management.Dle primar aveti grija ce va baga juristii sulii sub nas!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here