Negoiţă: Doresc guvern de coaliţie, azi încep negocierile

125

LiviuNegoitaPrimarul sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă, desemnat pentru postul de premier, a declarat, la Cotroceni, că doreşte formarea unui guvern de coaliţie, iar negocierile vor dura trei zile, astfel că lista noului cabinet va fi depusă luni la Parlament. Negoiţă şi-a început discursul corectându-l pe preşedinte, care îl prezentase drept primar al sectorului 4 în loc de sectorul 3.El a spus că nu mai este timp de pierdut şi că misiunea sa este clară, legată de formarea unui Guvern. Primarul Sectorului 3 a spus că doreşte un Guvern de coaliţie şi că lista noului Cabinet va fi depusă la Parlament luni.

“Sunt deschis forţelor politice din Parlament, având în vedere că au şi declarat că sunt foarte interesate de adoptarea bugetului de stat”, a spus Negoiţă. “Voi avea trei zile de negocieri. Ele încep astăzi, vor continua sâmbătă şi duminică. Luni, voi depune lista noului Cabinet la Parlament”, a mai spus premierul nominalizat de Traian Băsescu.
Negoiţă a mai spus că va anunţa programul întâlnirilor cu forţele politicede la Palatul Victoria. Preşedintele Băsescu i-a urat noroc lui Negoiţă şi a dat mâna cu el.
“Cred că oamenii politici trebuie să-şi asume responsabilitatea şi atunci când România se află în criză iar România se află în criză. Misiunea mea este clară. Îmi propun un Guvern de coaliţie naţională. România are nevoie de finanţare. Acordurile pe care România le-a încheiat trebuie să fie duse la bun-sfârşit – vorbim de FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană”, a spus Negoiţă.
El a adăugat că oamenii politici trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi “să aprobe un Guvern cu puteri depline care să poată să discute cu organismele internaţionale dar să poată să şi răspundă nevoilor românilor”. Negoiţă a făcut declaraţia la Cotroceni, după ce preşedintele a spus că l-a desemnat pentru a forma Guvernul.
Selecţie realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here