Negocieri finalizate – Medicii de familie gorjeni vor semna actele adiţionale la contractul-cadru

172

Joi, 16 august 2012, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj a stat la masa negocierilor cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS). Trei propuneri au fost supuse dezbaterilor, una dintre ele fiind respinsă, iar pentru celelalte două s-au găsit soluţii. Mihai Moisescu, preşedintele AMPF Gorj spune că deşi nu este un succes 100% este bine, totuşi, că s-a ajuns la o înţelegere. Actele adiţionale vor fi modificate în spiritul şi litera rezultatelor negocierilor, după care vor fi semnate de medici.

Aşa cum au promis, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au dat dovadă de deschidere şi au discutat cu preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din judeţul nostru toate propunerile pe care le-au avut. S-a căzut de acord asupra a două puncte, cel de-al treilea fiind respins. „Erau două articole cu trei puncte. Asupra a două dintre ale am căzut de acord, găsind soluţii de compromis, care să mulţumească ambele tabere. Unul dintre puncte l-am respins total”, a menţionat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.

Negocieri ca la carte
Negocierile solicitate de conducerea APMF Gorj s-au derulat în conformitate cu normele în vigoare. Supuse dezbaterii, articolele au fost analizate, iar deciziile au fost luate de comun acord. „La articolul privind încasarea de către medicii de familie a coplăţii şi contribuţiei personale am decis să se încaseze doar din momentul în care se reglementeze nivelul minim şi maxim al coplăţii într-un act normativ. La celălalt articol asupra căruia am căzut de acord, găsind o soluţie de compromis am stabilit ca eliberarea cardurilor naţionale de sănătate cu completarea datelor medicale să se facă din momentul aprobării normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate”, a explicat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.

Moisescu: „Probabil peste o lună reluăm negocierile”
Mihai Moisescu, preşedintele AMPF Gorj nu se mulţumeşte cu punctele aprobate în urma negocierilor şi anticipează că punctul respins de reprezentanţii CJAS va fi renegociat. „Nu a fost un succes 100%, dar e bine mai ales că, din câte ştiu eu, suntem singurul judeţ care a negociat. La punctul pe care nu au vrut să-l scoată este o contradicţie. Personal nu agreez această situaţie şi îi rog frumos să mai mediteze şi probabil peste o lună ne întâlnim din nou pentru a negocia şi acest punct”, a precizat Moisescu. După întâlnirea de joi, actele adiţionale la contractul-cadru vor fi modificate, după care vor fi semnate de către medicii de familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here