Negocieri cu uşile închise – PRM-ul se aruncă la funcţia social-democraţilor

493

109779maximComisia de negociere a PRM Gorj a început în ieri după-amiază negocierile cu liderii PSD privind majoritatea în Consiliul Judeţean Gorj.

Acest organism al peremiştilor este format din şapte membri, invitat la negocieri fiind şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Costel Avram, reprezentat, totodată, al organizaţiei centrale a PRM.

Reprezentanţii organizaţiei judeţene a PRM Gorj dau dovadă că au luat în serios negocierile cu partidele politice pentru formarea majorităţii în Consiliul Judeţean. În cele din urmă şi pesediştii şi-au dat seama că ameninţările preşedintelui filialei, Ion Fugaru, nu sunt vorbe în vânt şi au anunţat ieri începerea negocierilor cu peremiştii. Fugaru şi-a lua însă numeroase măsuri de precauţie pentru a nu i se reproşa că ar trage ,,spuza” majorităţii pe turta sa şi a impus în comisia de negociere cu social-democraţii aproape toată conducerea organizaţiei, şi chiar un invitat de la centru. ,,În urma invitaţiei pe care ne-a trimis-o PSD-ul joi, înainte de Biroul Executiv pe care l-am avut, avem negocieri cu social-democraţii astăzi (n.r. ieri) la orele 15.00. Noi nu am refuzat şi nu vom refuza discuţiile cu dumnealor, dar trebuie să înţeleagă că s-au cam grăbit cu programarea şedinţei de Consiliu Judeţean care va avea loc vineri. Solicitările noastre, din punctul meu de vedere, se pot rezolva până vineri, dar asta înseamnă că un partid ca PSD-ul trebuie să dea dovadă de voinţă şi maturitate politică. Nu este vina mea că dumnealor au întârziat această solicitare de întâlnire”, a declarat Fugaru.
Fugaru: ,,Nu m-a cumpărat Manţog”
Ion Fugaru1,,PSD-ul trebuie să dea un examen de maturitate. Ei trebuiau să înţeleagă că nu se mai pot cumpăra voturi la Consiliul Judeţean, că nu poţi să negociezi ori să cumperi un consilier judeţean pentru că pericolul este ca la a doua şedinţă respectivul să fie retras sau exclus din partid”, a completat şeful PRM Gorj care trage un semnal de alarmă în legătură cu trădările preconizate de unii consilieri judeţeni că ar avea loc la şedinţa de vineri. Liderul PRM, Ion Fugaru menţionează că deşi a fost vehiculată o existenţa unei înţelegeri subterane între el şi Ionel Manţog, liderul PD-L Gorj, lucrurile nu stau aşa. ,,Ei au impresia că m-a cumpărat Manţog cu bani dar le dau un examen politic astăzi(n.r. luni) sa vedem dacă mai poate comenta cineva ceva”, a declarat Fugaru care contestă zvonurile legate de ,,amiciţia” dintre el şi pedelistul Manţog.
Amânarea proiectelor de maximă importanţă
Preşedintele PRM Gorj a spus că ia în calcul şi eventualitatea respingerii celor două proiecte în şedinţa de Consiliu Judeţean de vineri, privind alegerea unui nou vicepreşedinte al acestei instituţii publice. ,,Suntem partidul care vom face demersuri la forţa politică de dreapta pentru ca la cele două puncte pentru amânarea lor de pe ordinea de zi, dacă PSD-ul nu se achită de sarcini. Totul depinde de ei”, a menţionat Fugaru.
În final, postul de vice prioritar pentru PRM
Dacă în urmă cu câteva zile, preşedintele peremiştilor gorjeni spunea că organizaţia nu se arată interesată în mod deosebit de vicepreşedinţia Consiliului Judeţeasn, pentru acesta, lucrurile au luat o altă întorsătură. Ion Fugaru a declarat ieri, în cadrul conferinţei de presă, că pe locul al doilea în documentul întocmit de el se află cererea privind postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. ,,Lista cuprinde patru puncte, dar ar putea fi mărită deoarece aceste cerinţe sunt ale mele şi poate şi ceilalţi colegi vor să o completeze”, a declarat Fugaru.
După întâlnirea cu PSD, vor neapărat funcţia
După primele discuţii purtate ieri între PSD şi PRM Gorj, concluzie finală a fost exprimată decât de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, care spunea că nu are emoţii pentru majoritatea de care are nevoie în instituţia pe care o conduce.
Discuţiile dintre cele două partide au fost purtate, pe de-o parte, de Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru, şi de Ion Fugaru, şi alţi şapte membri ai PRM, printre care şi vicepreşedintele de la nivel central Costel Avram, care este şi vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Hunedoara. După discuţiile de azi, Călinoiu a recunoscut că nu a ajuns la o înţelegere finală cu cei de la PRM, dar a putut spune, în schimb, că nu are emoţii pentru şedinţa în care se va pune problema formării unei noi majorităţi în Consiliul Judeţean.
La rândul său, şeful PRM Gorj, Ion Fugaru, a ieşit zâmbind din biroul lui Ion Călinoiu, dar fără să spună că partidul său va susţine PSD sau alianţa formată de PDL şi PNL. Fugaru ştie doar că PRM Gorj îşi doreşte un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, iar acum negociază cu oricine oferă această funcţie pentru partidul său. „Am purtat şi vom purta discuţii pe marginea formării majorităţii care a existat până acum. Până la şedinţă vom mai avea o discuţie. Azi au fost doar nişte discuţii şi ele vor continua şi cu dumnealor, dar şi cu cei de la PDL şi PNL. Noi nu le-am cerut nimic, dar, vă daţi seama, ce partid nu şi-ar dori postul de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean”, mai afirma Fugaru.
Anamaria STOICA, Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here