Negocieri CEO: Sporurile și adaosurile intră în salarii. Ce pierd angajații!

2744

În urma negocierilor care au avut loc și ieri între șefii CEO și liderii sindicali au fost stabilite următoarele următoarele puncte care se vor regăsi cel mai probabil în Contractul Colectiv de Muncă.
Listă:
– indexarea salariilor în sumă fixă cu 1200 lei/brut/salariat;
– 200 lei/brut/salariat fond de armonizare/promovare;
– introducerea sporurilor/adaosurilor în salarii;
– tichete masă 35 lei/zi/norma lunii/ salariat;
– valoare voucher de vacanță 3000 lei;
– prima acordată pentru anul 2024 cu ocazia sărbătorilor pascale – 3000 lei/brut/salariat;
– transport maxim 60 km pe sens/traseele stabilite prin contractele comerciale.
În privința plăților compensatorii în caz de disponibilizare, acestea vor avea un cuantum maxim de 24 de salarii. Interesant este că, în cazul concedierilor individuale, situația este ușor schimbată de la ultimele negocieri, în sensul că salariatul care va fi concediat va primi minimum un salariu în compensație, și maximum opt salarii brute, în funcție de cât mai are până la pensionare.
Această măsură vine în contextul unei iminente reorganizări a întregii structuri de conducere a CEO.
Și în această situație, angajații ies în pierdere fiindcă până acum, în cazul concedierilor individuale, primeau 16 salarii.
Lista continuă cu punctele asupra cărora, pare-se, s-a convenit de către cele două părți: – salarii compensatorii acordate în cazul concedierilor colective, maxim 24 salarii brute înscrise în CIM, minim 1 salariu brut înscris în CIM, în funcție de numărul de ani până la îndeplinirea condițiilor de pensionare; – salarii compensatorii acordate în cazul concedierilor individuale, între 1 și 8 salarii brute înscrise în CIM.
Negocierile continuă și astăzi, 18 aprilie.
Referitor la concedierile individuale, sunt voci care afirmă că, astfel, i s-a dat posibilitatea actualului președinte de Directorat, Dan Iulius Plaveti, să-i dea afară, mai ușor, pe cei care i se opun: ,,În urmă cu o săptămână, șefii de organizații sindicale, declarau că nu acceptă mai puțin de 40 de salarii compensatorii dar, treptat, au renunțat. Încă nu este clar dacă lucrurile au fost stabilite în acest sens, dar ieri, din partea administrației, existau mari speranțe că se va semna în aceste condiții. Se pare că adevărata intenție a directorului Plaveti este îndepărtarea, într-un mod cât mai ușor, a celor care i se opun, prima țintă fiind fostul manager al CEO, Daniel Burlan”, susțin unele surse chiar din sindicate. Amintim că fostul președinte al Directoratului CEO, Daniel Burlan, este unul dintre contestatarii selecției pentru funcțiile din directorat, concurs care a avut loc în ianuarie și care a semănat cu o făcătură, în urma căreia Plaveti, Trufelea și Bălășoiu au fost numiți la șefia CEO pe patru ani.
M.C.H.

1 COMENTARIU

  1. Ce au negociat acești derbedei din sindicate ? Protecția lor și a.gruprilor de interese ? La munca în producție nenorociților! V-ati bătut joc de cei care țin în spate compania . Mai cotizează cineva la hoțiile voastre,derbedeilor ? Stop corupția, minciuna și manipularea în CEO ! La munca cu trântorii din sindicate ! Solicitam verificarea acestor înțelegeri mafiote de către autoritățile statului privind aceasta negociere în interesul acestor asa ziși sindicaliști,ce căptușeală.aceasta societate ,promoveaza incompetenti,iau mita și fac trafic de influenta pentru angajarea a mii de angajări din ultimii ani. Dorim ca aceasta societate sa angajeze tineri pe.baza de competente ,nu prin corupție. S-a ajuns prea departe cu fărădelegile în CEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here