Negocierea acordului pentru funcţionarii publici din DGASPC, în stand by

180

Gheorghe Zisu 2Întâlnirea programată pentru data de 27 martie, în vederea continuării negocierilor între reprezentanţii sindicatelor şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj pe marginea acordului colectiv de muncă al funcţionarilor publici din DGASPC a fost amânată. Încă nu se ştie când vor fi reluate discuţiile.

Pe data de 20 martie ar fi trebuit să se deruleze cea de-a treia rundă de discuţii între liderii sindicatelor funcţionarilor publici din DGASPC şi conducerea instituţiei. Din lipsă de cvorum, întâlnirea a fost programată pentru 27 martie. Din motive obiective, nici la această dată nu s-a ţinut şedinţa. Deocamdată nu se ştie când vor fi reluate discuţiile. „Întâlnirea a fost anulată, pentru că în centrele din subordinea Direcţiei sunt în derulare şedinţe cu conducerea instituţiei. Nu ştim încă data când vor fi reluate discuţiile privind acordul pentru funcţionarii publici”, a declarat Gheorghe Corobea-Zisu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

Ce pot obţine funcţionarii în urma negocierilor?

dgaspcNegocierile pentru acordul colectiv de muncă pentru funcţionarii publici din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj se derulează conform H.G. nr. 833 din 25 iulie 2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor paritare şi încheierea acordurilor colective. Astfel, sunt stabilite anual măsuri referitoare la: constituirea şi folosirea fondurilor destinate îmbunătăţirii condiţiilor la locul de muncă; sănătatea şi securitatea în muncă; programul zilnic de lucru; perfecţionarea profesională; alte măsuri decât cele prevăzute de lege, referitoare la protecţia celor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale sau desemnaţi ca reprezentanţi ai funcţionarilor publici. Deocamdată nu se ştie cu exactitate data semnării acordului pentru funcţionarii publici din DGASPC Gorj, dar sindicatele doresc ca el să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here