Neatenţia la volan costă

141

Două accidente de circulaţie petrecute pe raza municipiului Târgu-Jiu s-au soldat cu victime. Într-un accident a fost implicat un minor de 5 ani. Neatenţia la volan costă. De asta s-au convins doi conducători auto care s-au ales cu dosar penal pentru vătămare din culpă. Unul dintre accidente a avut loc pe raza localităţii Săuleşti.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie din localitate au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de un participant la trafic, cu privire la un accident. Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei oraşului Târgu-Cărbuneşti, care a constatat că N.I., 48 ani, din municipiul Lupeni, judeţ Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism, proprietate personală, în localitatea Săuleşti, satul Bibeşti, a accidentat uşor pe D.C., 5 ani, care circula pe partea stângă a drumului în direcţia Săuleşti, însoţit de bunica sa, N.E., 63 ani.

Minorul a profitat câteva clipe de neatenţia bunicii şi a fugit fără să se asigure, fiind lovit de autoturismul condus de hunedorean. În urma impactului a rezultat rănirea minorului, care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu–Cărbuneşti pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar ulterior la spitalul din municipiul Craiova pentru investigaţii suplimentare. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Bogdan Scafeş, “conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, purta centura de siguranţă, iar în autoturism nu au fost găsite mijloace de detectare a undelor radar”.

A acroşat un moped

Al doilea accident a fost produs pe raza localităţii Plopşoru, ieri dimineaţa, când Poliţia oraşului Turceni a fost sesizată prin apelul 112 de un participant la trafic, despre faptul că în comuna Plopşoru, în faţa Popasului Izvoarele, a avut loc un accident de circulaţie. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei oraşului Turceni, care a stabilit faptul că, P.I., 47 ani, din comuna Băleşti, în timp ce conducea regulamentar o autoutilitară din direcţia Filiaşi în direcţia Târgu-Jiu, l-a acroşat pe A.D., 21 ani, din comuna Ţînţăreni, în timp ce conducea un moped, acesta angajându-se fără să se asigure în traversarea drumului european. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului mopedului, care a fost transportat cu salvarea la Spitalul Orăşenesc Turceni pentru investigaţii medicale. Ambilor conducători li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-au produs accidentele de circulaţie, în ambele cazuri fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here