Neaga, în vizită neanunțată pe DN 66. Muncitorii tăiau frunză la câini

532

Șeful CNADNR, Narcis Neaga, a inspectat, neanunțat, șantierul de pe DN 66, pe tronsonul Petroșani – Lainici, unde circulația este închisă ziua, lucrurile constatate de acesta confirmând temerile gorjenilor cu privire la faptul că lucrările nu vor fi gata la timp nici anul acesta. Situația e atât de jalnică încât directorul general nu a ezitat să compare ieri situația de pe șantier cu “Adormirea Maicii Domnului”, muncitorii prezenți la lucru fiind foarte puțini și dezinteresați să execute lucrările pe care le au de realizat.
Neaga a avut ieri dimineață o întâlnire, la Târgu Jiu, cu reprezentanții firmelor care sunt implicate în modernizarea porțiunii respective de drum, întrebându-i cu această ocazie de ce își bat joc de transportatorii români și de ce au mai solicitat închiderea circulației, dacă nu respectă graficele de lucru. Directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a precizat cu această ocazie că, marți, a fost de unul singur în vizită pe șantierele în care, teoretic, ar trebui să se lucreze la modernizarea unor drumuri din județul Gorj, cele constatate pe teren nefiindu-le deloc favorabile constructorilor, care și așa înregistrează întârzieri mari în executarea lucrărilor.
“Până la Lainici, de la Petroșani, aș vrea să vă spun că atmosfera era de parcă era Adormirea Maicii Domnului pe șantier. Am întâlnit o echipă de cinci muncitori care punea plase, o altă echipă care punea plase, se lucra la două podețe cu câte 4 muncitori la fiecare podeț. Să știți că i-am filmat și pot demonstra asta. Din cei 4 doi lucrau și doi stăteau prin tufișuri. Aș dori să îmi explicați pentru ce ați cerut întreruperea traficului și pentru ce există această bătaie de joc la adresa transportatorilor din România?” i-a întrebat Neaga pe reprezentanții constructorilor.
dn66-tronson-rovinari-targu-jiu-2Unul dintre constructorii prezenți la întâlnire a încercat să-i explice șefului CNADNR că “de mâine” se va lucra într-un ritm mai bun, Narcis Neaga menționând că nu acceptă “de mâine”, el fiind interesat de ce nu s-a lucrat “până acum”. “Contractual am să vă penalizez, explicațiile sunt de neacceptat. Suntem în luna mai și nu ați făcut nicio lucrare la drum. Nu ați început până acum nicio lucrare la drum. Vă rog să explicați de ce, nu ce faceți de mâine, ci de ce nu ați făcut până acum?”, a spus Neaga către Antonio Seve, reprezentant al firmei spaniole Copisa Constructore Pirenaica.
Explicațiile puerile ale constructorilor nu au putut să îi salveze pe aceștia de momente penibile, pe care le-ar fi avut și mai dificile dacă la discuții erau câțiva șoferi din trafic, sătui de promisiunile că drumul se face “mâine”. Graficele lucrărilor arată că muncitorii mai au mult de lucru până să realizeze măcar 25% din ce ar fi trebuit să facă până acum, singura veste bună fiind aceea că Neaga are de gând să îi mai viziteze pe aceștia pe nepusă masă, în speranța că îi va mobiliza mai mult și la vară vor recupera ce nu au făcut până acum.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here