,,Ne jucăm supraviețuirea!” Baschetbaliștii gorjeni au doar varianta victoriei în următorul meci

651

CSM Târgu Jiu trăiește periculos. Baschetbaliștii gorjeni sunt la o singură înfrângere de liga secundă. Elevii lui Kresimir Basic au pierdut confruntarea de la Galați, scor 87-71. Dezastrul s-a conturat în primul sfert, încheiat la o diferență foarte mare în favoarea gazdelor, +15. Degeaba au alergat oaspeții după egalare, a urmat un joc destul de încâlcit, în special în partea secundă, când ambele formații au fost zgârcite din punct de vedere ofensiv. Pe perioade, scorul a fost 31-16, 26-20, 10-14, 20-21. Arsenije Vuckovic a fost din nou cel mai bun marcator al grupării gorjene, însă cu doar 13 puncte. Cameron Oluyitan și David Antonescu au terminat cu câte 10 puncte, iar Ethan Wright cu 9, la fel ca Dimitrius Underwood. Titularii Galațiului au marcat 64 de puncte, față de numai 38 cât a reușit primul 5 al gorjenilor. Vizitatorii nu au condus niciodată în această partidă. Nici în ,,vopsea”, jucătorii lui Basic nu au stat grozav. Au izbutit 32 de puncte, față de 46 ale amfitrionilor. De asemenea, gălățenii au dat 19 puncte după posesii pierdute ale oaspeților, iar alb-albaștrii doar 10.
,,Este clar că atitudinea a făcut diferența. Începutul de meci ne-a arătat faptul că, din nou, echipa din Galați a fost mult mai motivată decât noi. Drept dovadă, cele 31 de puncte primite în primul sfert, ceea ce este enorm. Discutasem înainte de meci că șansele noastre sunt mult mai mari dacă scorul va fi unul mic. Din păcate, în prima repriză am primit 57 de puncte. La acest nivel, nu cred că ni s-a întâmplat sezonul acesta să primim 57 de puncte de la o echipă, s-a întâmplat însă într-un meci decisiv. Dacă în a doua parte lucrurile au decurs pe făgașul pe care ni l-am fi dorit de la început, a fost prea târziu pentru a mai putea reveni. Nu putem dezarma, încă mai avem o șansă de care trebuie să profităm. Este ultimul nostru glonț. Le-am spus-o și băieților ieri, în vestiar. Ne jucăm supraviețuirea, pentru ca toată lumea să înțeleagă gravitatea faptei. Trebuie să profităm de ultima șansă, să rămânem uniți și să schimbăm, în primul rând, atitudinea și modul de abordare al meciului și, cred eu, că putem să întoarcem meciul decisiv la Târgu Jiu”, a spus directorul tehnic, Claudiu Alionescu.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 9p, David Antonescu 10p, Noam Weinberg 3p, Milan Luzaic 2p, Ethan Wright 9p, Robert Paliciuc, Camil Berculescu 4p, Cameron Oluytan 10p, Jalen Dupree 6p, Adrian Vaida 5p, Arsenije Vuckovic 13p. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

CSM Galați conduce seria cu 2-1. Partida a treia se dispută miercuri, de la ora 18.30. CSM Târgu Jiu a avut un sezon mult mai bun ca anul trecut, însă deznodământul poate fi diferit. Federația Română de Baschet a decis ca patru formații să retrogradeze. Alionescu consideră sistemul competițional nedrept, dar recunoaște că echipa noastră a beneficiat anul trecut de inechitatea formatului.
,,Este evident că există spectrul retrogradării. Este un lucru cert, totul se dispută în meciul de mâine. Din păcate, ăsta este baschetul. Nu este un format corect nici anul acesta. Îmi mențin părerea că suntem o echipă care aveam, așa cum spuneam, un sezon mult mai bun decât echipa din Galați, însă totul se poate schimba într-o serie de cinci meciuri. Anul trecut, noi am fost cei care am răsturnat calculele hârtiei. Sperăm să nu se întâmple același lucru cu Galați în acest ultim meci, dar până la urmă trebuie să jucăm. Nu doar noi suntem în aceeași situație. Este și situația echipei din Vâlcea cu Focșani, dacă e să o luăm așa. Acesta este formatul care s-a decis să fie. Noi trebuie să încercăm să dăm tot ce este mai bun din noi, să facem tot ceea ce depinde de fiecare dintre noi pentru ca echipa să poată fi menținută și în sezonul viitor în Liga Națională”, a precizat oficialul gorjean.
Prima echipă care ajunge la trei victorii rămâne în Liga Națională. Chiar și așa, sunt zvonuri că formatul ar putea fi schimbat din nou în următorul sezon, iar din primul eșalon nu va retrograda nicio formație.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here