Nașii granzilor

304

Pandurii devine o sperietoare a echipelor din fruntea clasamentului, echipa gorjeană arătând încă o dată că se concentrează mult mai bine în meciurile cu Steaua, Dinamo sau Petrolul, problemele apărând atunci când adversarii par a avea șanse mai mici. Dinamo a plecat pentru a doua oară învinsă de la Târgu-Jiu în această primăvară, acest succes înregistrat completând însă o serie de trei meciuri consecutive câștigate în 2015 în fața “câinilor roșii”.

Cu cuțitul la os după înfrângerile suferite în ultimele două etape de campionat, orice alt rezultat decât victoria ar fi însemnat scufundarea corabiei gorjene și un drum sigur spre liga secundă. Elevii lui Edi Iordănescu par să fi înțeles pericolul și au prestat un joc bun în ofensivă, însă erorile din apărare i-au pus în mare pericol de a pierde ceea ce meritau cu prisosință să obțină. După un șut al lui Grozav, încadrat de două semnate de gazde prin Anton și Nistor, toate fără sorți de izbândă, pandurii au punctat primii. Era abia minutul 10 când Șandru a centrat foarte bine, în forță, în fața porții, Mihai Roman a reluat din șase metri, dar balonul a lovit transversala după care a revenit în centrul careului unde Nicoară a pus un stâng pentru 1-0.

Greșeli de cascadorii râsului în defensivă
Avantajul luat de gorjeni în startul meciului a fost anulat rapid de oaspeți. Încă amețiți de golul marcat de Nicoară, jucătorii Pandurilor au uitat ce înseamnă marcaj la o fază fixă, mingea s-a plimbat prin fața porții nestingherită, Gliwa a dormit și el în ghete, iar Marius Niculae a arătat că încă mai are golul în sânge, a profitat de acest lanț al slăbiciunilor din defensiva gorjeană și a egalat din fața porții pandure. Nici nu au apucat să se dezmeticească bine gorjenii, că au primit din nou o lovitură. Vasiljevic i-a făcut cadou lui Marius Niculae o minge la 25 de metri, acesta i-a pasat lui Alexe, iar atacantul dinamovist a șutat cu sete de la marginea careului, către colțul lung, și tabela s-a modificat din nou, scorul devenind 1-2 din minutul 19.
Meciul a fost alert și în continuare, Pandurii a trimis de două ori mingea către gol, depășindu-l pe Naumovski, însă Fai a respins reluarea cu călcâiul a lui Nicoară din minutul 25, în timp ce Serginho a respins de pe linia porții un șut al lui Răduț în finalul primei reprize. Și Dinamo a avut ocazii, dar Matei și Cristescu au ratat bune oportunități pe contraatac șutând peste poarta lui Gliwa.

Mai puternici după pauză
Repriza secundă a arătat o singură echipă capabilă să facă mai mult decât făcuse în prima parte a jocului. Cum Dinamo doar de profitase de niște erori mari ale Pandurilor, vioara întâi în repriza secundă a fost Pandurii, care a atacat aproape continuu, chiar dacă în unele momente fără clarviziune. Tonul revenirii a fost dat de un atac purtat în doi de Răduț și Mrzljak, croatul finalizând cu un șut din interiorul careului, respins de Naumovski în minutul 50. Tabela avea să indice din nou un scor egal în minutul 55, când o lovitură liberă a fost surprinzător lăsată în seama lui Șandru, debutant în Liga 1 la acest meci. La fel de surprinzătoare a fost și execuția, fundașul central folosit în banda dreaptă, ca soluție de avarie pentru că Ungurușan și Pleașcă erau indisponibili, a șutat sub transversală și a înscris și cu largul concurs al lui Naumovski. Mrzljak a fost aproape și el de primul său gol la Pandurii, dar centrarea sa din banda dreaptă a căzut pe transversală în minutul 78. Două minute aveau să mai aștepte însă fanii gorjeni pentru golul victoriei. Anton a pătruns frumos în zonă centrală, a pasat excelent pentru Nistor, care a săltat mingea peste Naumovski în interiorul careului, iar scorul a devenit 3-2 pentru trupa lui Edi Iordănescu.

edi in tribuna“Nu este ușor să întorci rezultatul de la 1-2 la pauză și să câtigi cu 3-2 în condițiile în care am început bine meciul, marcasem și apoi greșim din nou, fără ca adversarul să ne pună în dificultate, facem din nou cadouri… Sunt băieți tineri, au timp să învețe, important este că am reușit să întoarcem rezultatul, că am luat trei puncte și am făcut un pas important spre îndeplinirea obiectivului. Mă bucură rezultatul, dar eu prefer un alt tip de joc, prefer să câștig cu 1-0 decât cu 3-2, să plec de la o bună organizare defensivă și să fim mai pragmatici”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu-Jiu.

Pandurii Târgu-Jiu – Dinamo București 3-2 (1-2)
Stadion „Municipal”, Târgu-Jiu, spectatori: 1.500
Au înscris: Nicoară (min. 10), Șandru (min. 55), Nistor (min. 80) / M. Niculae (min. 13), Alexe (min. 19)
Pandurii: Gliwa – Sandru, Cordos, Vasiljevic, Momcilovic – Mrzljak, Anton – Răduţ, Nistor, Nicoară – Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.
Dinamo: Naumovski – Fai, Nedelcearu, Marc, Serginho – Grigore, Cristescu – Matei, Alexe, Grozav – M. Niculae. Antrenor: Flavius Stoican.
Arbitri: Alexandru Tudor – Vasile Marinescu, Daniel Mitruți. Adiționali: Florin Dreve și Alin Roșu.
Cartonașe galbene: Momcilovic (min. 59), Mrzljak (min. 70) / Alexe (min. 70), N. Grigore (min. 83 și 89), Lazăr (min. 85)
Cartonaș roșu: N. Grigore (min. 89).
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here