Narcis Răducan: “Sunt optimist! Toți avem același interes”

291

Narcis Răducan are promisiuni că la începutul săptămânii viitoare toate problemele echipei gorjene vor fi deja istorie și Pandurii poate începe în liniște pregătirea pentru partea a doua a sezonului.

Narcis Răducan caută soluții pentru reechilibrarea rapidă a balanței financiare la Pandurii, iar în ultimul timp acesta pare să fie mai aproape de a obține liniștea de care echipa are nevoie înainte de plecarea în cantonament. Președintele gorjenilor are promisiuni ferme din partea decidenților și crede în faptul că echipa îți poate croi drumul spre performanță: “Lucrurile trebuie să se întâmple rapid. Din ce am discutat cu cei care decid din punct de vedere financiar, până luni ar trebui să fie rezolvate problemele. Nu e vorba doar de salarii, ci și de cantonament. Sunt optimist! Toți avem același interes, să scoatem maxim din acest an cu Pandurii și să avem continuitate în performanță”, a declarat Narcis Răducan în emisiunea Sportul Gorjean difuzată de Radio Infinit. Rezolvarea problemelor financiare de către acționari ar putea salva lotul Pandurilor, care nu ar mai fi nevoiți să-și vândă jucătorii pentru achitarea salariilor și a celorlalte cheltuieli legate de cantonamentul pe care echipa îl are programat în Spania în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Oferte ar fi
Jucătorii Pandurilor nu duc lipsă de oferte, iar președintele Narcis Răducan consideră că este un lucru firesc pentru o echipă care a dat satisfacție în prima parte a sezonului: “Oferte sunt, e normal să fie atâta timp cât echipa a jucat bine. Sunt agenți, echipe care se interesează de băieții noștri care au și fost monitorizați. Problema este ce ne dorim noi, iar noi anul acesta vrem multe. Vrem să ne clasăm cât mai în față, nu știu dacă asta înseamnă titlul, locul 2 sau 3. E un nivel ridicat”, spune oficialul Pandurilor. Acesta consideră însă că a da acum spre vânzare jucătorii importanți ar duce la slăbirea lotului, iar obiectivul echipei este unul de performanță: “Ne diminuăm forțele dacă dăm drumul jucătorilor. Acum nu luăm în calcul problemele financiare, asta ar fi un plan de rezervă nedorit nici de mine și nici de Edi, dar care se mai întâmplă în fotbal. Sper să nu ajungem acolo și să dăm jucători. În plus nu ne dorim doar să rămânem în actuala formulă, ci vrem să mai aducem 2-3 jucători. V-am spus din decembrie că vor pleca 4-5 jucători și vor veni 3-4 jucători foarte buni care imediat vor fi capabili să ne ajute din punct de vedere fotbalistic”, a mai spus Narcis Răducan.

Zile decisive
Numele noilor sosiți la Pandurii nu vor mai rămâne prea multă vreme un mister, asta pentru că în zilele următoare discuțiile vor fi finalizate astfel încât Edi Iordănescu să aibă la dispoziție la reunire un lot cât mai apropiat de cel cu care va începe lupta decisivă în campionat: “Suntem în discuții foarte avansate cu 2-3 jucători. Zilele viitoare sper să le confirmăm, până acum nu am semnat cu nimeni. Ar fi amatorism să vorbim de cineva fără să avem semnate contractele. Unii jucători sunt doriți și de alte echipe, ne-ar periclita transferurile dacă am începe să ne lăudăm cu transferurile fără a semna. Vă asigur că vor veni jucători buni, care sunt aduși în urma unei analize. Cu această completare a lotului vom fi puternici”, a declarat Narcis Răducan. Posturile pe care Edi Iordănescu le-a nominalizat încă de la finalul primei părți sunt din axul central: “Am dori să ne întărim pe structura centrală a echipei, să luăm un fundaș central bun, un mijlocaș central bun și un atacant bun. Vă pot mărturisi faptul că Edi preferă jucători care au luat contactul cu Liga 1 decât jucători care au jucat doar afară. Acum dacă vine un jucător de la cel mai înalt nivel și putem să-l luăm, îl vom lua. Edi mi-a spus că ar prefera jucători care au luat contact cu Liga 1, și ar cunoaște competiția. E foarte greu pentru unii jucători care vin de afară să se acomodeze într-un timp scurt. Primele mutări să fie făcute cât mai repede. Vrem să avem jucători noi în pregătire. Acum sper să găsim pârghiile necesare să achităm datoriile, apoi trecem la semnarea de acte. Suntem în discuții avansate, a rămas să mai punem pe hârtie. Săptămâna viitoare sper să parafăm transferurile”, a confirmat președintele Pandurilor.

Șandru și Alexandru Dan, primele despărțiri în 2016
Chiar înainte de finalul sezonului de toamnă sau imediat după ultimul meci din 2015, Pandurii s-a despărțit de unii jucători. Adus în vară din Olanda, Khalouta nu s-a acomodat și s-a ajuns la un acord în privința despărțirii pe cale amiabilă, în vreme ce fundașul argentinian Filippetto a fost nevoit să înceteze contractul cu Pandurii din cauza unor probleme medicale ale soției, probleme care solicită prezența sa pe continentul sud-american. Următoarele despărțiri sunt anunțate de președintele Narcis Răducan și nu surprind deloc: “Există posibilitatea să plece Șandru și Dan Alexandru. În funcție de ce aducem vedem dacă mai dăm drumul la cineva. Nu știu dacă ne vom despărți definitiv de ei, luăm în calcul un împrumut al lor la altă echipă. Alexandru a avut probleme medicale și nu a putut arăta ce poate, nu e un fotbalist rău. Șandru a alternat meciurile bune cu cele mai puțin bune, dar e un băiat bun și ne-a ajutat, așa că vom ține cont de asta. Nu ne vom despărți de jucători în mod brutal, vom căuta soluții avantajoase pentru ambele părți. Jucătorii trebuie respectați”, a declarat președintele Pandurilor. În funcție de cine va mai veni la Pandurii în această iarnă, este foarte posibil să mai apară și alte nume pe lista celor care vor pleca de la echipa gorjeană, fie sub formă de împrumut, fie cu o reziliere de contract.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here