Narcis Răducan neagă negocierile cu alți antrenori: „Toată energia noastră este canalizată să-l convingem pe Edi să rămână”

370

Întârzierea în care Pandurii se află cu privire la numirea antrenorului pentru noul sezon a dat naștere mai multor zvonuri legate de cel care va conduce destinele echipei gorjene. Narcis Răducan a infirmat orice negociere cu un alt antrenor, însă nu l-a confirmat pe Edi Iordănescu, deși își dorește ca acesta să rămână la Târgu Jiu.

În prima parte a zilei de ieri a ieșit la rampă o știre conform căreia Pandurii ar negocia cu un tehnician sârb preluarea băncii tehnice. Cel la care se făcea referire este Nenad Lalatovic. Numele poate nu spune foarte multe, însă este vorba de un fost jucător trecut pe la Steaua Roșie Belgrad, Shahtior-ul lui Lucescu și Wolfsburg, tehnician care a stat pe banca celor de la Steaua Roșie Belgrad, Borac Cacak și Vojevodina Novi Sad. Foarte repede însă, președintele Pandurilor, Narcis Răducan, a infirmat că ar fi negociat nu doar cu Lalatovic, ci cu niciun alt tehnician în afara celui cu care a stat alături în sezonul trecut: “Așa cum am declarat și zilele trecute, toată energia noastră este canalizată să-l convingem pe Edi să rămână pentru că el are niște doleanțe legate de performanță pe care clubul trebuie să le îndeplinească. Atâta timp cât există 1% șanse să rămână Edi la Pandurii, nu am discutat cu niciun antrenor. Nici sârb, nici italian, nici spaniol. Deci știrea este eronată”, a precizat președintele grupării târgujiene.

Zile decisive
O altă știre apărută în presa centrală ieri, în partea a doua a zilei, îl viza direct pe tehnicianul care a terminat sezonul precedent în Liga 1 pe locul 3 cu Pandurii. Conform acesteia, Edi Iordănescu și-ar fi anunțat oficial decizia de a renunța la ideea de a continua la Pandurii. Tânărul tehnician nu a dorit, ieri, să comenteze în niciun fel viitorul său, însă se pare că în cursul zilei de azi, cel târziu în următoarele două zile, o decizie a sa va fi oricum anunțată. Președintele Narcis Răducan a precizat că discuțiile sunt purtate, doar un pas înainte făcut de asociații clubului mai este așteptat, iar în funcție de acesta va fi și răspunsul tehnicianului: “Negocierile cu Edi decurg foarte lin și frumos, trebuie să vedem dacă acționarii fac ceva, atunci și noi vom face ceva. Dacă nu, atunci vom face altceva… Sunt niște lucuri pe care le-am discutat de când am terminat și trebuie să le punem la dispoziția antrenorului. Că e Edi sau e alt antrenor, dacă nu avem condițiile astea, nu putem face performanță”.

Echipa se reunește, luni, la București
Vacanța se apropie de final pentru panduri, luni urmând a se reuni lotul în vederea începerii pregătirilor pentru noul sezon. Până atunci, Narcis Răducan speră ca echipa gorjeană să aibă numit antrenorul care se va ocupa de pregătirea echipei: “Echipa se reunește săptămâna viitoare. Nu are nicio legătură cu antrenorul. Până la reunirea lotului, Pandurii va avea antrenor, iar eu zic că acela va fi Edi Iordănescu”, a mai declarat oficialul echipei gorjene. Acesta a confirmat faptul că formația se va pregăti în două cantonamente, ambele în Slovenia: “16-26 iunie și 29 iunie – 9 iulie sunt datele celor două cantonamente din Slovenia. Vom face cinci jocuri amicale în această perioadă. Numele adversarelor nu le facem publice deocamdată pentru că nu am semnat contractele”, a mai spus Narcis Răducan.
Primul cantonament pe care Pandurii îl va efectua în această vară va fi în apropiere de Maribor și se va axa pe pregătirea fizică a jucătorilor, cel de-al doilea, care va avea drept locație zona în care Astra s-a pregătit vara trecută, va fi destinat jocurilor amicale.

Programul pandurilor:
13 iunie – reunirea lotului (București)
14 iunie – vizita medicală (București)
16-26 iunie – cantonament 1 (Slovenia – Maribor/Hotel Habakuk)
29 iunie-8 iulie – cantonament 2 (Slovenia – Morvske-Toplice)

Adversari puternici
Numele echipelor pe care Pandurii le va întâlni în această vară în perioada de pregătire nu au fost încă făcute publice, dar președintele Narcis Răducan spune că dorește să ofere antrenorului o rețetă cu echipe puternice, la fel cum a făcut-o și în cantonamentul din iarnă. Team managerul Adelin Șolea a dezvăluit structura programului de meciuri de verificare spunând că Pandurii va juca cel puțin un meci amical chiar și în primul stagiu din Slovenia: “În privința jocurilor amicale, pentru perioada de pregătire din această vară ne-am propus să jucăm 5-6 meciuri de verificare, dintre acestea unul sau două urmând a se juca pe finalul primului stagiu pentru care în stagiul al doilea să jucăm trei sau patru partide. Nu s-au stabilit încă datele de disputare și nici adversarii, dar e cert că în al doilea cantonament vom avea meciuri aproape din două în două zile. Pentru acest al doilea stagiu, președintele Narcis Răducan și-a propus să ofere echipei niște adversari mai puternici”, a declarat organizatorul de competiții al clubului gorjean.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here