Narcis Răducan, încrezător după întâlnirea cu membrii asociați de la Pandurii – „Putem menţine Pandurii în elita fotbalului românesc!”

337

Președintele Pandurilor a avut, duminică, o întâlnire cu membrii asociați ai clubului târgujian, întrevedere care l-a făcut să se declare optimist în ceea ce privește viitorul echipei și drumul acesteia către noi performanțe.

Întâlnirea, deși nu a avut un caracter oficial, a adus în discuție aspecte importante din viitorul imediat al Pandurilor, dar și strategii pe termen mediu și lung. „Am abordat două puncte esenţiale pentru participarea cu onoare în calificările pentru grupele Europa League şi continuarea normală a activităţii în sezonul viitor cu acelaşi obiectiv, accederea în play-off. Prioritatea numărul 1 este securizarea jucătorilor, ţinând cont de faptul că suntem la limita regulamentului în ceea ce priveşte plata salariilor către jucători, precum şi formarea lotului pentru sezonul următor, dar şi prelungirea contractului cu staff-ul tehnic condus de Edi Iordănescu, unul dintre vectorii principali ai performanţei din acest sezon – calificarea de pe podium în cupele europene”, a spus Narcis Răducan despre ceea ce trebuie imediat rezolvat la echipă. În ceea ce privește strategiile pe termen mediu și lung, s-au pus în discuție mai multe aspecte, inclusiv atragerea unui nou partener: „Punctul numărul 2 discutat l-a constituit viziunea şi strategia clubului pe termen mediu şi lung. Prin atragerea unui nou partener, o eficientizare a costurilor, prin implicarea tuturor asociaţilor sau cu sprijinul autoritatilor locale şi prin valorificarea noului stadion, începând din februarie 2017, putem menţine echipa fanion a oraşului Târgu Jiu în elita fotbalului românesc!”, a mai spus președintele gorjenilor.

Bonusurile au fost salvarea
Sistemul de premiere a menținut jucătorii la echipă, aceasta este concluzia pe care a tras-o președintele Narcis Răducan, care a explicat și că acest sistem de bonusuri acordate jucătorilor a fost aprobat de membrii Consiliului de Administrație: „Sistemul de bonusuri pe punct a fost atractiv şi a avut însemnătatea lui în motivarea jucătorilor meci de meci în lipsa plăţii salariilor la timp. În acest mod vom încasa peste un milion euro în plus faţă de anul trecut din drepturile TV. Ele reprezintă un procentaj sub 25% din fondul de salarii lunar, de aceea le-am plătit mai uşor, pentru că împrumuturile periodice şi aportul membrilor asociaţi nu acopereau un salariu complet, iar în acest fel am ţinut băieţii cointeresaţi, să ajungem în elita fotbalului românesc şi în Europa League. Toate aceste decizii au fost discutate în Consiliul de Administraţie şi au avut girul membrilor CA. Membrii asociaţi ai clubului Pandurii asigură pe această cale suporterii, că se fac toate eforturile să nu pierdem jucătorii liberi de contract, pentru că sunt drepturile lor câştigate pe teren şi îi dorim în lot şi sezonul viitor”, a mai spus președintele Pandurilor.

Soluții de buget într-o săptămână
Primarul Florin Cârciumaru crede că întâlnirea a arătat că toată lumea trage la aceeași căruță de această dată și se arată încrezător în faptul că într-o săptămână, maxim două, Pandurii va avea un buget fundamentat: „Ne interesează ce vom face pentru ediţia viitoare de campionat privind lotul, privind conducerea tehnică, cât şi conducerea administrativă. Am văzut, ca niciodată, voinţă din partea tuturor acţionarilor, în sensul că vor căuta soluţii într-o săptămână, maxim două, să ne întâlnim din nou, să discutăm concret pe contribuţia fiecăruia dintre noi ca să asigurăm bugetul necesar susţinerii echipei în ediţia viitoare de campionat. S-a luat în discuţie şi problema venirii altui acţionar la Pandurii. A rămas ca fiecare dintre noi să căutăm soluţii în acest sens, să convingem acţionari care să vină lângă noi în această asociaţie”, a declarat primarul târgujian. Acesta a mai menționat că are încredere că soluțiile pe care le vor găsi vor face ca echipa să aibă continuitate la nivel de conducere: „Sunt destule argumente, şi încă foarte solide, ca antrenorul Edi Iordănescu şi preşedintele Narcis Răducan să rămână la echipă. Niciodată antrenorul nu a spus că va pleca de la Târgu Jiu, ci doar că va rămâne la Târgu Jiu dacă are siguranţa că în viitorul campionat echipa are susţinere”, a mai declarat Florin Cârciumaru.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here