Nanu la Pandurii! Pentru cât timp?

428

Antrenorul Ştefan Nanu s-a hotărât să testeze pista Pandurii. Fostul fundaş dreapta de la Rapid Bucureşti şi Vitesse Arnhem a condus, sâmbătă, la Târgu-Jiu primul antrenament în calitate de “principal”. Asta deşi, Nanu nu se hotărâse dacă îşi va pune sau nu semnătura pe contractul oferit de Marin Condescu. Varianta Nanu era una dintre cele trei gândite de fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Pandurii, fiind iniţial avansate numele lui Eugen Neagoe şi Adrian Falub. Cu toate acestea, numirea fostului internaţional era incertă la mijlocul săptămânii trecute, deoarece antrenorul era mai aproape de fotbalul juvenil. “Eu am doi copii mici, e greu să plec de acasă, plus că mi-am dat acordul pentru un alt proiect la Vâlcea. Vreau să preiau o grupă de copii. Voi mai discuta cu cei de la Pandurii după şedinţa AGA, să vedem ce se stabileşte, dar ştiu că de acolo au plecat majoritatea jucătorilor cu experienţă. Trebuie luat totul de la zero”, spunea Nanu pentru Liga2.ro. Ca o ironie, Nanu va lucra însă şi aici cu mulţi tineri, deoarece majoritatea jucătorilor cu experienţă au părăsit echipa. De altfel, singurul veteran de la antrenament a fost portarul Răzvan Stanca. Noul antrenor al gorjenilor poate fi însă într-o perioadă de probă, iar viitorul său depinde şi de resursele financiare. Omul care le-a mai pregătit pe Minerul Motru sau Farul Constanţa a declarat că obiectivul principal este promovarea.
“Am ales Pandurii, în primul rând, pentru că este un brand și pentru că acolo sunt niște oameni cunoscuți în fotbalul românesc. În al doilea rând, am ales acest club, pentru că ne dorim promovarea. Într-adevăr, va fi greu! Suntem în discuții să putem face un lot competitiv care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Eu cred și am convingerea că problemele financiare se vor rezolva. Deocamdată, nu am semnat contractul, am venit să vedem dacă putem redresa corabia. Am discutat cu domnul Condescu și am pus condiția stabilității financiare. Dacă aceasta va exista, rămân! Dacă nu, nu”, a declarat Nanu pentru sptfm.ro.

Bălăeţ, spre Zalău
Este interesant de văzut cine va aduce jucători la Pandurii, pentru că fostul director sportiv de la club, Robert Bălăeţ, face recrutări pentru FC Zalău, echipă care îşi doreşte promovarea în liga a doua. Nu e cert dacă Bălăeţ chiar a semnat actele cu formaţia transilvăneană, dar mai mulţi fotbalişti apropiaţi omului de fotbal gorjean au fost propuşi în judeţul Sălaj. Plecarea lui Bălăeţ din Târgu-Jiu a fost determinată de lipsa banilor şi de incertitudinea de la Pandurii. “Nu e nimic clar la Târgu-Jiu, din ce văd eu. Şi în iarna trecută am pornit la o bătălie care avea un final clar. Ne-am agăţat de nişte iluzii. Nimeni nu face nimic la această echipă şi cred că nici acum nu se va face nimic. Lucrurile nu sunt cum ar trebui să fie într-un oraş în care echipa de fotbal a avut ceva tradiţe şi ajunsese la un nivel foarte bun. Trag un semnal de alarmă, dacă nu se vor pune la aceeaşi masă şi nu vor ajunge la aceeaşi întelegere, atunci fotbalul va muri la Târgu-Jiu. Nici eu, care sunt aici, nu mai înţeleg ce se întâmplă la această echipă”, a declarat Robert Bălăeţ la sptfm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here