Muzicologul Petre Brâncuși, omagiat la Biblioteca Județeană

1058

La Secția de Artă a Bibliotecii Județene ,,Christian Tell” Gorj este organizată o expoziție de carte pentru a omagia personalitatea marcantă a lui Petre V. Brâncuși.

„Prof. univ. dr. muzicolog Petre V. Brâncuși s-a născut la 01.06.1928 în satul Brădiceni, comuna Peștișani, județul Gorj și s-a stins din viață la 25.02.1995 la București, fiind înmormântat în cimitirul Vădeni din Târgu-Jiu. S-a afirmat ca personalitate complexă pe firmamentul culturii române, lăsând moștenire numeroase studii asupra muzicii românești ca autor de volume referitoare la istoria muzicii, cronici muzicale, emisiuni de radio si televiziune, recenzii, articole, comunicări științifice. A fost distins cu diverse premii, ordine și medalii”, anunță organizatorii.

Oamenii Gorjului nu l-au uitat pe cel care le-a dus faima peste tot în țară și peste hotare, evocându-l, începând cu anul 2003, în cadrul Simpozionului Național ,,Prof. univ. dr. muzicolog Petre Brâncuși” la Târgu-Jiu.

Expoziția este realizată cu volume aflate în fondul de carte de la Filiala de artă „Iosif Keber” a Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here