Muzică din tată în fiu – Fiul lui Marcel Parnica, concurent la Festivalul „Maria Lătăreţu”

361

foto parniAproximativ 20 de solişti instrumentişti şi vocali din judeţul Gorj au participat ieri la preselecţia pentru Festivalul Naţional al Cântecului Popular „Maria Lătăreţu”. Printre ei şi Marian Parnica, fiul celebrului Marcel Parnica, dirijor la Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. „Nu am mai participat la un festival atât de mare”, spune tânărul violonist.

Dacă va face sau nu figură frumoasă vom vedea la festival.

Festivalul Naţional al Cântecului Popular „Maria Lătăreţu” este o tradiţie în judeţul nostru şi reprezintă o importantă rampă de lansare pentru tinerii solişti, atât instrumentişti cât şi vocali. La preselecţia judeţeană care a avut loc ieri la sediul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” – organizatorul evenimentului, au participat aproximativ 20 de tineri. Dintre aceştia, şapte solişti vocali şi cinci instrumentişti au convins juriul că sunt suficient de buni pentru a participa la acest festival. Aurel Blondea, dirijor la „Doina Gorjului” şi Stelian Florescu şi Iulian Malea, de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj au făcut parte din juriu. Aceştia au ascultat cu răbdare dar şi cu multă exigenţă pe toţi tinerii care au prezentat câte o doină şi un cântec mai alert.

„Sper să ajung măcar pe jumătatea lui”

Printre aceşti tineri s-a aflat şi Marian Parnica, de 23 de ani. Fiul lui Marcel Parnica, tânărul violonist nu este deloc străin de lumea cântecului popular. „Am crescut de mic cu muzica. Am făcut Liceul de Muzică doar până în clasa a opta, dar am continuat să cânt. Trebuie să confirm numele tatălui meu. Încă nu am ajuns la nivelul lui, sper din suflet măcar pe jumătatea lui să ajung pentru că îmi dau seama că nu aş putea ajunge la nivelul lui maxim. Este foarte greu să ajungi la o asemenea experienţă în ceea ce priveşte muzica”, a spus Marian. Chiar dacă a mai participat şi la alte concursuri şi festivaluri de muzică populară, tânărul nu a urcat încă pe scena unui festival atât de important. Spune, însă, că va face faţă. „Este prima dată în viaţa mea când particip la acest festival sau la alt festival atât de mare. Am participat la festivaluri mai mici în care am luat şi premii. Particip la acest festival în primul rând pentru a dovedi mamei şi tatălui meu că pot să cânt bine. Nu vreau premiul cel mare dar vreau să execut foarte bine tot ce mi-am propus. Există o emoţie în ceea ce priveşte participarea la acest festival pentru că sunt sigur că din toată ţara vor veni multe persoane talentate”, a mai spus Marian. În data de 8 noiembrie se va face o ultimă preselecţie la care vor participa solişti din toată ţara.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here