Ingrediente: 4 vinete potrivite, 8-10 roşii (în funcţie de mărimea lor), condimente, ulei, usturoi.
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă parţial de coajă, se taie felii de aproximativ 1 cm grosime şi se sărează. Se prăjesc într-o tigaie de teflon pe ambele părţi fără ulei. Roşiile se spală şi se taie felii. Într-o tavă de yena se aşează un rând de vinete în care se înfig bucatele de căţel de usturoi, un rând roşii şi se continuă aşa.
Se prepară un dresing din ulei, cimbru, delikat, piper şi alte condimente după gust şi se toarnă peste legume. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru circa 30 de minute. Se scoate folia şi se mai lasă la cuptor până scade zeama pe care au lăsat-o legumele. Se serveşte caldă, dar şi rece.
Poftă bună!