Municipiul Târgu-Jiu va străluci de sărbători

155

impodobire 003Autorităţile locale din municipiul Târgu-Jiu au pregătit şi pentru sărbătorile din acest an ghirlande şi figurine luminoase. Oraşul nostru va străluci de la un capăt la celălalt, în următoarea perioadă. Pentru împodobirea sa se folosesc materialele din anii trecuţi, astfel încât costurile din acest an vor fi foarte reduse.

Peste doar o săptămână, în municipiul nostru se vor aprinde luminile de sărbători. Pe parcursul iernii oraşul nostru va străluci la propriu. Feeria specifică sărbătorilor de iarnă va fi realizată datorită autorităţilor locale, care s-au preocupat să împodobească nu doar centrul municipiului, ci şi cartierele şi localităţile componente. „Cât priveşte ornamentele de sărbători, vreau să vă spun că vom lucra cu aceleaşi materiale pe care le avem deja de câţiva ani. Încercăm să facem tot felul de foto_mos_craciun_29aranjamente şi ornamente diferite în acest an, însă. (…) Costurile nu sunt foarte mari; practic folosim materialele din anii trecuţi. Noi mai cheltuim foarte puţin doar pe înlocuirea de beculeţe, pe materialele de prindere şi de fixare şi dacă e nevoie, pe mici reparaţii. Împodobirea s-a făcut cu personalul Primăriei, în cea mai mare parte, iar echipamentele sunt cu consumuri foarte mici, cele mai multe fiind leduri. Încercăm să mai găsim sponsorizări, în sensul că dacă o societate doreşte să mai pună un Moş Crăciun, sau ceva asemănător noi suntem foarte deschişi şi putem să-i ajutăm”, a menţionat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Peste 1.300 de figurine luminoase

Municipiul Târgu-Jiu va fi împodobit cu ghirlande, brăduţi, dar şi figurine, acestea din urmă fiind peste 1.300. „În ceea ce priveşte figurinele, avem 1.310; de asemenea, avem 6,3 kilometri de ghirlandă liniară; traversări pentru bulevarde – 142 de bucăţi, fiecare având 14 metri; ghirlandă longitudinală, tot pentru bulevarde – 2,6 kilometri; împodobire pomi şi brazi – 105 arbori pe care îi vom distribui în parcuri, în diverse cartiere în aşa fel încât toată lumea, atât cei din localităţile componente, cât şi din centru să aibă ce vedea; va fi un pom în parcul de la Liceul „Tudor Vladimirescu”, unul la Lido, Traian, Arethia Tătărăscu şi Parcul Debarcader; avem brazi în cartierele: Teilor, Lido, Parcul Central şi Parcul Debarcader”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Încă un set de reni, la Târgu-Jiu

Celebrii reni, pe care i-am văzut iarnă de iarnă în Piaţa Prefecturii au fost foarte îndrăgiţi, în special de copii. Pentru a le face o bucurie micilor cetăţeni, autorităţile locale au mai achiziţionat o pereche de reni. „Renii au fost foarte apreciaţi, mai ales de către cei mici, aşa că am mai luat un set în acest an; e vorba de două seturi în Piaţa Prefecturii şi la Lido. În centru avem montat acel brad, pe structură metalică şi are 22 de metri înălţime cu stea cu tot. Pe zona centrală vor fi montaţi 150 de brăduţi din confecţii metalice. Vor fi 2,3 kilometri de traversări cu ţurţuri; vor fi perdele luminoase pe Prefectură şi Primărie; echipament luminos: sanie cu reni pe SNLO, confecţii metalice şi plasă luminoasă pe fântâni şi multe altele, mai micuţe, pe care le vom avea în fiecare cartier”, a precizat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here