Municipiul Târgu-Jiu, împodobit de iarnă

156

Autorităţile locale din municipiul Târgu-Jiu au pregătit şi pentru sărbătorile din acest an ghirlande şi figurine luminoase. Oraşul nostru va străluci de la un capăt la celălalt, în următoarea perioadă. Pentru împodobirea sa se folosesc materialele din anii trecuţi, astfel încât costurile din acest an vor fi foarte reduse. Municipalitatea şi-a propus ca oraşul să fie împodobit cu ornamentele specifice sărbătorilor de iarnă până la jumătatea acestei luni, pentru ca pe 1 decembrie iluminatul festiv să fie aprins, conform tradiţiei.

Pe parcursul iernii oraşul nostru va străluci la propriu. Feeria specifică sărbătorilor de iarnă va fi realizată datorită autorităţilor locale, care s-au preocupat să împodobească nu doar centrul municipiului, ci şi cartierele şi localităţile componente. Pregătirile în acest sens sunt în plină desfăşurare. „Activitatea de împodobire a oraşului a început de ceva vreme, pentru că am vrut să evităm să intrăm în perioada foarte rece, mai ales că o bună parte din aceste activităţi se desfăşoară noaptea şi deja temperaturile au început să scadă. Probabil că finalizarea lucrărilor de ornamentare se va face undeva în jurul datei de 12-13 decembrie; mă refer aici la tot ce avem de montat, ca echipamente, pentru că, după cum se ştie, pe data de 1 decembrie se va inaugura iluminatul public din perioada sărbătorilor de iarnă prin aprinderea acestuia, urmând ca ulterior să se aprindă succesiv iluminatul ornamental şi în celelalte zone”, a menţionat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Ornamente de iarnă în toate cartierele
Potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale, toate cartierele din municipiul nostru vor fi împodobite de iarnă, inclusiv cele noi. Vor fi folosite aceleaşi materiale ca şi în anii trecuţi, costurile fiind astfel unele reduse. „Vor mai apărea ornamente şi în cartierele mai noi de locuinţe, cum ar fi cartierul Tismana, unde în trecut nu a fost iluminat ornamental. Vor fi amplasaţi brazi prin cartiere, în Plopilor, Lido, parcul central, Parcul Debarcader, parcul de la Spital, dar va fi un brad şi în parcul nou creat de pe Insuliţă. Ca materiale, folosim aceleaşi echipamente pe care le avem de câţiva ani; am fost nevoiţi să mai achiziţionăm câte ceva pentru a el înlocui pe cele defecte iremediabil, iar o parte din ele am reuşit să le reparăm cu personalul propriu”, a declarat şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Mai mult decât atât, este posibil ca din acest an, în centrul municipiului să fie împodobit un brad natural. „Am luat în calcul ideea de a pune un brad natural în centrul oraşului. Deocamdată nu am luat o hotărâre în acest sens, dar este foarte posibil să fie unul natural. Cât priveşte cheltuielile, nu sunt sume în plus faţă de anii trecuţi”, confirmă Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Şi celebrii reni, pe care i-am văzut iarnă de iarnă în Piaţa Prefecturii şi au fost foarte îndrăgiţi, în special de copii, se vor găsi şi în acest an în două locaţii: în centru şi în parcul de la Lido.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here