Municipiul Târgu-Jiu, dotat cu 11 noi spaţii de joacă

146

Autorităţile locale au reuşit să finalizeze planul de modernizare a locurilor de joacă pentru copii. Toate cele 11 spaţii destinate micuţilor, propuse pentru amenajare în acest an, au fost realizate. Din păcate, unul dintre ele a fost deja devastat de adulţi.

În municipiul Târgu-Jiu există, la ora actuală 72 de locuri de joacă pentru copii. 11 dintre acestea au fost montate pe parcursul anului 2012. „Cele 11 locuri de joacă au fost montate. Avem 72 de spaţii de joacă, în întreg oraşul. Anul viitor vom cumpăra alte 20 de spaţii noi. În doi-trei ani sperăm să avem toate locurile de joacă modernizate”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şef Serviciu Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Costurile pentru cele 11 locuri de joacă realizate sunt de 300.000 lei.

Tobogan, distrus de adulţi
În ciuda eforturile depuse de autorităţile locale pentru a oferi copiilor spaţii de joacă moderne şi de calitate, unii cetăţeni nu ştiu decât să distrugă ceea ce se realizează. Aşa s-a întâmplat cu un tobogan dintr-un loc de joacă amenajat în acest an, care a fost pur şi simplu distrus de persoane rău-intenţionate. „S-a reparat deja un spaţiu de joacă nou, în zona Plopilor; este vorba despre un tobogan. Din păcate, aceste spaţii de joacă sunt folosite şi de „copii mari”, care le distrug”, a precizat Ionuţ Jilăveanu, şef Serviciu Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.Chiar dacă nu toţi târgujienii ştiu să aprecieze eforturile de asigurare a unor condiţii bune de joacă pentru copii, autorităţile vor continua să se implice în modernizarea acestor spaţii şi în anii următori, sperând ca în scurt timp toate locurile de joacă din municipiul nostru să fie la standarde de calitate înalte.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here