Municipiul Târgu-Jiu are primul său foișor inteligent

370

Primul foișor inteligent din țară, construit în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei de 50 de elevi din județul Gorj, a fost montat, ieri, pe Insulița din municipiu, în parteneriat cu Primăria Târgu-Jiu. Foișorul are o arhitectură tradițional românească și integrează soluții sustenabile de energie regenerabilă, fiind alimentat cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Sub îndrumarea mentorilor lor – echipa EFdeN -, viitorii meseriași au realizat structura, tabloul electric și sistemul electric al foișorului, au montat hamace, scaune și corpuri de iluminat personalizate. Foișorul construit în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei a fost oferit comunității locale, fiind disponibil pentru toți localnicii și turiștii din Târgu-Jiu.
17555538_657929011061843_113846271_n“Ne bucurăm că județul Gorj are acum 200 de elevi mai bine pregătiți pentru piața muncii, cu mai multe cunoștințe despre domeniul ales, despre comunicare sau antreprenoriat, dar și cu mai multă încredere în ei și cu respect pentru meseria lor. De aceea îi invităm și pe angajatorii locali să îi cunoască și să îi susțină mai departe. Ne dorim ca această inițiativă să fie încă un exemplu că se poate!”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.
“Ne bucurăm că foișorul construit de elevii din Gorj a ajuns la Târgu-Jiu și aduce plus-valoare comunității noastre. Am văzut proiectul România Meseriașă încă de la început ca pe un real ajutor dat tinerilor, în sensul dezvoltării sectorului profesional, prin integrarea elevilor în activități prin care să capete mai multe cunoștințe despre meserii și mai multă încredere în ei”, a declarat și primarul municipiului, Aurel Popescu.
17577632_657929114395166_678769160_n“Dacă vara trecută mă bucuram că am reușit să ajung într-o echipă și să învăț să fac un obiect cu mâinile mele, acum mă bucur, ba chiar aș putea spune că sunt mândru, că rezultatul muncii noastre este văzut și apreciat de atâția oameni. La început mi se părea dificil și nu credeam că o să reușim noi să facem așa ceva, după care am văzut că lucrurile începeau să prindă formă, dacă fiecare dintre noi își dădea silința. Am învățat multe despre meseria aleasă și sper să continui pe acest drum.”, a povestestit Andrei, participant în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei.

Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei face parte din campania România Meseriaşă, prin care OMV Petrom susține învățământul profesional din România. Anul trecut, 200 de elevi de la școlile profesionale și liceele tehnologice din județul Gorj au participat în cea de-a doua ediție a programului, la cursuri de dezvoltare personală și profesională. În total, în cele două ediții ale Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei (2015 și 2016) au fost formați 470 de elevi (electricieni, constructori, operatori sondă, bucătari, croitori și frizeri) și 95 de profesori din 38 licee tehnologice și școli profesionale din județele Prahova, Gorj, Dâmbovița, Bacău, Argeș și au fost acordate 60 de burse de merit în valoare totală de peste 73.000 Euro.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here