Municipiul Motru, plin de maidanezi! Padocul neîncăpător pentru alte patrupede

1145

Orașul Motru este asaltat de câinii fără stăpân, lucru relatat de cetățeni pe rețelele de socializare. Oamenii își arată astfel nemulțumirea față de acest lucru, fiind speriați că copiilor lor, care au început școala, poți fi mușcați de aceste patrupede. Totul se datorează neglijentei și nepăsării conducerii societății care administrează padocul orașului, care, în loc să prindă câinii și să îi de-a spre adopție alege sa posteze bannere în care transmite locuitorilor un masaj fals. Acela că ar fi rezolvat problema câinilor fără stăpân în doar trei luni de zile. Primarul municipiului Motru a luat atitudine și a făcut public dorința de a externaliza padocul către un ONG tocmai pentru a pune capăt a dărui joc de-a șoarecele și pisica pentru care Primăria Motru trebuie sa achite lunar sume cuprinse intre 40.000-50.000 de lei iar în 2019, Primăria Motru a achitat pentru acest serviciu 900.000 de lei.

De altfel, acest proiect s-ar putea regăsi luna aceasta pe ordinea de zi a consilierilor și deoarece majoritatea cetățenilor susțin externalizarea, fiind una buna pentru animalele care pot fi îngrijite corespunzător, în cazul administrării padocului de un ONG, dar și pentru administrația locală care nu va mai plăti lunar sume exorbitante cuprinde intre 45.000-50.000 lunar.
Acești bani pot fi folosiți pentru investiții în infrastructură rutieră, extinderea rețelei de caz, învățământ, creșă, spital ori multe alte lucruri solicitate de cetățeni. De altfel, angajații acestui padoc pot fi relocați la DP Motru ori ale servicii, salariații nerămânând fără loc de muncă.
DP Motru a făcut mai multe angajări de personal calificat sau necalificat, putând să reloce si personalul padocului dar și să accepte varianta de externalizare către un ONG.
Controalele făcute de Primăria Motru și alte instituții (DSV, DSP, Garda de Mediu) au scos la iveală mai multe nereguli cu privire la depozitarea câinilor, la igiena necorespunzătoare dar și întreținerea acestora.
Mai multe ONG-uri au tras și ele semnale de alarmă, interzicându-li-se ONG-urilor să promoveze animalele și să le găsească stăpâni.
Practic la acest padoc sunt ținuți și hrăniți aceiași câini de ani se zile pentru a negocia de resursele financiare de la primărie cu care sunt plătiți angajații care în loc să se ocupe zilnic de prinderea câinilor sunt folosiți la ridicarea deșeurilor selectivă, lucrări la stația de sortare dar și la lucrări de construcție.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here