Municipalitatea construieşte noi locuinţe sociale şi ANL

340

Autorităţile publice locale au pregătit terenul pentru construirea de noi locuinţe sociale, dar şi pentru tineri. Municipalitatea a primit de la fosta unitate militară două suprafeţe de teren de 40 de hectare. În această zonă vor fi realizate câteva sute de unităţi locative.

Târgujienii care nu au o locuinţă îşi pot pregăti documentele necesare în vederea obţinerii uneia, municipalitatea pregătind o serie de proiecte în acest sens. În zona celor mai noi blocuri ANL vor fi realizate noi unităţi locative, Primăria Municipiului Târgu-Jiu primind de la fosta unitate militată nu mai puţin de 40 de hectare de teren. „Vor fi construite cel puţin 500 de unităţi locative, dar şi toate facilităţile urbanistice complementare pentru o nouă zonă rezidenţială a municipiului”, confirmă Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Planul de investiţii al municipalităţii se întinde până în anul 2020, fiind vizate mai multe domenii. Pe lângă construcţia de locuinţe, se au în vedere şi investiţii în unităţile de învăţământ. Astfel, în zona blocurilor ANL, în Debarcader, va fi construită o grădiniţă cu trei grupe. De asemenea, în portofoliul Primăriei se află şi extinderea unor grădiniţe din zona de sud a oraşului: Grădiniţa Nr. 8 de pe Mioriţei, Grădiniţa „Mihai Eminescu”, Grădiniţa „Lumea Copiilor” de pe strada 22 Decembrie.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here