Municipalitatea caută soluţii pentru angajări în cabinetele medicale şcolare

421

Pe raza municipiului Târgu-Jiu funcţionează 51 de unităţi de învăţământ frecventate de peste 23.000 de elevi şi preşcolari. Asistenţa medicală a acestora este acordată de 28 de cadre medicale repartizate în şapte cabinete medicale. Municipalitatea a făcut demersuri pentru angajarea de noi cadre medicale.

O problemă importantă cu care se confruntă autorităţile locale este cea a asigurării asistenţei medicale, întrucât pe raza municipiului Târgu-Jiu, în cele 51 de unităţi ale învăţământului preuniversitar învaţă peste 23.000 de elevi şi preşcolari. „Asistenţa medicală suferă din punct de vedere al numărului de cadre medicale necesare şi mă refer la asistenţi şi medici, la ora actuală având un număr de 28 de cadre care sunt repartizate în şapte cabinete medicale din Colegiul „Tudor Vladimirescu”, Colegiul „Ecaterina Teodoroiu”, Şcoala „Sfântul Nicolae”, Colegiul 2, Spiru Haret şi un cabinet stomatologic la Colegiul „Tudor Vladimirescu”. Rămâne o problemă de acuitate aceea a asigurării în continuare de asistenţă medicală în conformitate cu prevederile actelor normative, în sensul că suntem subdimensionaţi numeric”, a precizat Constantin Fîrţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu Târgu-Jiu.

Soluţii pentru deficitul de personal
Pentru a găsi o rezolvare a deficitului de personal din cabinetele medicale şcolare, autorităţile locale au făcut o serie de demersuri, fiind calculate inclusiv costurile estimative. „La demersurile pe care le-am făcut pe autorităţile centrale ar mai fi nevoie de cel puţin 12 cadre medicale, constând în asistenţi şi medici, cu o estimare financiară de 5 miliarde lei vechi pe an şi de circa 41.800 lei lunar. Avem promisiuni că până în toamna acestui an vom găsi soluţii şi înţelegeri ca să suplimentăm cu cel puţin şase sau opt posturi, pentru că numărul elevilor şi preşcolarilor deserviţi de cadrele medicale este destul de mare şi acestea din urmă sunt insuficiente”, a confirmat Fîrţă.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here