Municipalitatea acordă locuințe medicilor de la Spitalul Județean Târgu-Jiu

347

Primăria Municipiului Târgu-Jiu va oferi locuinţe medicilor care profesează la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Târgu-Jiu şi care provin din alte localităţi. În acest sens, în şedinţa de luni a Consiliului Local Târgu Jiu a fost aprobat un proiect de hotărâre privind repartizarea apartamentelor numerele 1 și 2 din blocul 2, din strada Lotrului.

Destinația apartamentelor oferite de municipalitate medicilor va fi în mod exclusiv pentru locuințe de serviciu pentru personalul medical de specialitate aflat în relații contractuale cu Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, Tiberiu Tătaru, susține că mai mulţi medici din alte judeţe vor să vină să profeseze la unitatea sanitară din municipiul, motiv pentru care a ajuns la un acord cu primăria în vederea repartizării unor locuinţe de serviciu în blocurile ANL sau în alte imobile administrate de municipalitate. Potrivit managerului Tiberiu Tătaru, lipsa unei locuinţe îi descurajează pe medici să vină la Târgu-Jiu pentru a ocupa specialităţile, unde Spitalul Judeţean de Urgenţă înregistrează deficit de personal. “Alocarea acestor locuințe reprezintă un ajutor mare pentru noi pentru că, în momentul în care le spunem că primesc şi locuinţă de serviciu, deja 99% sunt convinși să se mute la Târgu-Jiu. Idealul nostru este ca pe viitor să avem o scară de bloc pentru medici sau, de ce nu, chiar un bloc. Este nevoie de cadre bine calificate. Sunt bolnavi care nu îşi permit să meargă la spitale din afara judeţului”, precizează managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.
Conform HLC, locuințele oferite de municipalitate medicilor nu pot fi înstrăinate chiriașilor, acestea rămânând în proprietatea municipiului Târgu-Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here