Muncim şi apoi chefuim! – Incompatibilul Biriboiu şi-a pus finul în CL Turceni

151

Ion Biriboiu, pedelist în acte, dar pesedist în suflet, acesta revenind la dragostea politică dintâi după ce a mâncat luni bune chenzina ,,portocalie” de consilier local, a părăsit miercuri seară organismul din care făcea parte în mod incorect. Biriboiu, prins recent pe picior greşit de Agenţia Naţională de Integritate, a acceptat, în sfârşit, să renunţe la funcţia de consilier local pentru a-l promova în locul său pe finul, membru PDL, Toni Hurezeanu, angajat al Ocolului Silvic din Turceni. Schimbarea de la şedinţă a fost parafată apoi cu un chef în localitate.

Biriboiu, pedelist în ultimii 8 ani, dar revenit după alegerile locale în PSD, pentru a-şi păstra funcţia de jurist la Achiziţii la Sucursala Turceni a CEO, a părăsit în sfârşit Consiliul Local Turceni. Acesta a fost ales în iunie pe listele de consilieri locali ai PDL Gorj, dar o lună mai târziu bătea palma cu PSD-ul pentru a prelua funcţia de preşedinte al organizaţiei locale roşi din Turceni. Schimbarea politică a lui Biriboiu nu a produs şi efectele juridice scontate în Consiliul Local Turceni, unde noul pesedist poza, în continuare, în pedelist pentru a mânca indemnizaţia de 400 de lei lunar a acestui organism. În ciuda numeroaselor critici, Biriboiu a rămas până miercuri în acest organism de conducere locală, adică încă cinci luni de zile, deşi trebuia să renunţe la funcţie încă din iulie.

Şi-a cedat locul finului
La cedarea poziţiei de consilier local a contribuit, cu siguranţă, şi anchetarea lui Biriboiu de către ANI, organism care l-a declarat, săptămâna acesta, incompatibil cu funcţia publică. Lui Biriboiu i se reproşează de către ANI că ar fi contribuit la bunăstarea familiei prin împărţirea banului public în conturile societăţii soţiei sale. “În urma evaluărilor demarate la data de 29.12.2010, s-au constatat că Ion Biriboiu s-a aflat, în perioada 19.06.2008 – 01.04.2011, în stare de incompatibilitate, întrucât, pe durata exercitării mandatului de consilier local, SC. CARMENADIS SRL, societate la care soția acestuia deține atât calitatea de asociat unic, cât și funcția de administrator din 2005, a încheiat două contracte de furnizare produse, în valoare totală de 142.575 lei, cu Spitalul Orășenesc Turceni. Spitalul este o instituție aflată sub autoritatea Consiliului Local al Orașului Turceni, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) şi (2) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”, a comunicat ANI.
Urmare a acestei concluzii a ANI, Biriboiu a părăsit miercuri în cadrul şedinţei de CL Turceni poziţia de consilier local PDL, în locul său fiind numit Toni Hurezeanu, finul său.

Finul şi-a botezat funcţia cu un chef
Mulţumit că i-a luat locul naşului Biriboiu în CL Turceni, Hurezeanu a făcut un chef la un local din oraş, invitându-i la mâncare şi băutură gratis pe noii săi colegi de “muncă”.
Indiferent de culoarea politică, toţi consilierii locali au onorat invitaţia, înfruptându-se din bucatele finului şi probabil ale naşului scăpat de “corvoada” muncii de consilier.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here