Muncă la negru într-un cafe-bar din Motru

258

Inspectorii Serviciului Control Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat în ultima săptămână un număr de 37 de controale din care 36 pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. A fost depistat un angajator care presta activitate cu o persoană fără forme legale de angajare. A fost aplicată o sancţiune pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare în cuantum de 10.000 de lei. Angajatorul depistat cu muncă la negru desfăşura activitate în Motru la un cafe-bar.
Au fost aplicate în total 12 sancţiuni contravenţionale la 10 angajatori, în valoare de 23.500 de lei, amenzile fiind aplicate pentru: nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal şi la munca suplimentară; neîncheierea, în formă scrisă, a contractului individual de muncă, anterior începerii activităţii.
Şi echipele Compartimentului Securitate şi sănătate în muncă au efectuat un număr de 32 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în care au fost depistate 14 neconformităţi pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.000 de lei. Controalele efectuate au urmărit în principal modul de realizare a măsurilor dispuse în verificările anterioare. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, lipsa instrucţiunilor proprii de la locurile de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente, nepurtarea de către lucrători a echipamentului individual de protecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here