Munca la negru câştigă teren în Gorj !

215
even041208bSăptămâna precedentă a fost una de rău augur pentru doi angajatori târgujieni, care sfidau legea nedorind să încheie contracte de muncă legale cu cei pe care îi muncesc zilnic.

Cei doi administratori ai firmelor din Târgu-Jiu care au fost sancţionate au ca domeniu de activitate comerţul cu amănuntul, iar sediile acestora sunt în zona 8 Mai. „Cei doi angajatori aveau la muncă fără contracte legale două femei, iar pentru acest lucru, inspectorii au aplicat amenzi în valoare de şase mii de lei”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.
Totodată, pentru alte nereguli constatate în urma a nouă controale efectuate la firme din Târgu-Jiu, inspectorii de muncă au dat patru avertismente şi amenzi de 12.000 de lei.
Alţi şase administratori de firme tot cu sediul în municipiul Târgu-Jiu au fost amendaţi săptămâna trecută de către inspectorii din cadrul Compartimentului de Securitate şi Sănătate în Muncă (SSM). „Pentru aceştia, s-au dat amenzi tot de şase mii de lei pentru deficienţe cum ar fi nepunerea în practică a unor măsuri dispuse de inspectorii ITM la controalele anterioare, instruirea necorespunzătoare a personalului privind utilizarea echipamentelor de protecţie, dar şi pentru nerespectarea măsurilor specifice de lucru”, a adăugat Cusma.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here