Mulțumiți cu puțin

274

Energia nu a reușit ceea ce și-a propus, adică să câștige meciul cu CSM Ploiești, însă este echipa care a avut de câștigat cele mai mult din această rundă având în vedere faptul că Minaur a remizat și ea pe teren propriu, cu HC Vaslui, condiții în care echipa gorjeană a rămas pe primul loc din play-out, cu un avans de două puncte față de băimăreni.

Chiar dacă este departe de ceea ce oferă play-off-ul, și play-out-ul are suspansul său, echipele, cu o singură excepție, Danubius Galați, fiind într-un echilibru evident. Energia își propusese un parcurs perfect pentru play-out, însă calculele hârtiei nu sunt conforme cu ceea ce se întâmplă pe teren, iar după ce a cedat în fața Minaurului, echipa gorjeană a mai pierdut în weekendul trecut două puncte, remizând cu CSM Ploiești. Partida a fost echilibrată și cu destul de multe schimbări la conducerea pe tabela de marcaj. Energia a condus cu 2-0, dar destul de repede s-a văzut condusă cu 3-2 de către oaspeți. Gorjenii au revenit însă și în minutul 26 aveau un avantaj de trei goluri pe tabelă, scor 12-9. Trei goluri consecutive au readus din nou egalitatea între cele două echipe, însă Iancu a marcat ultimul gol al primei reprize și Energia intra la cabine cu un avantaj minim, 13-12.

Cinci minute sterpe
După cinci minute de echilibru în startul reprizei secunde, au urmat momente în care cele două echipe și-au împărțit superioritatea pe teren. De la 15-14 pentru Energia, ploieștenii au replicat cu patru goluri consecutive și CSM-ul avea un nesperat avantaj în minutul 39, scor 15-18. Au venit însă șase minute mai bune pentru gazde, și Energia era din nou la egalitate cu CSM Ploiești, scor 18-18. Mai mult decât atât, trupa lui Sorin Bârză a preluat conducerea, scor 21-20, în minutul 52, dar imediat ploieștenii au replicat și ei cu două goluri consecutive trecând ei în avantaj, scor 21-22. Iancu a egalat în minutul 55 după care partida a înghețat. Sau mai bine spus scorul a înghețat, tabela rămânând nemodificată, scor 22-22, până la final, în ciuda a cinci minute de joc destul de încinse, presărate și cu două eliminări de câte de minute, câte una în fiecare tabără.

Mulțumiți și cu egalul
În mod normal, ținând cont de pozițiile din clasament și de loturile celor două echipe, Energia era favorită și ar fi trebuit să-și apropie victoria și beneficiind de postura de echipă gazdă. Chiar dacă rezultatul nu a fost cel dorit, la final, având în vedere și rezultatul de la Baia Mare, Sorin Bârză s-a declarat mulțumit în parte și cu egalul: „Am fost absolut sigur că vom câştiga acest meci cu Ploieşti. La fel şi băieţii au gândit. Am venit după un meci greu la Vaslui, o deplasare foarte lungă, poate fi vorba şi de oboseală, pot fi motive şi scuze. Am ratat mult, nesincronizări în apărare. E un rezultat cât de cât OK, care ne menţine în frunte şi la o anumită distanţă faţă de cei care vin din spatele nostru”, a declarat tehnicianul echipei gorjene.
Lupta pentru evitarea retrogradării pare a fi tranșată, Energia și Minaur fiind scutite în mare măsură chiar și de emoțiile barajului: „Nu cred că ar trebui să avem emoţii. Avem 10 puncte în faţa celor de la Ploieşti şi 11 faţă de Vaslui. Nu ar trebui să ne creeze probleme. Mai sunt 6 meciuri, în normal mai trebuie să câştigăm trei. Am vrut să le câştigăm pe toate, dar oboseala, erorile noastre, ale arbitrilor fac să ne mulţumim şi cu acest egal. Foarte puţine goluri primite, dar şi marcate. Pentru a câştiga trebuia să marcăm 27-28”, a mai spus Bârză.

Bucătaru și Nistor, opriți de federație
Energia a avut și probleme de lot pentru acest joc, unul în care, deși îi trecuse pe foaia de joc, echipa gorjeană nu a putut să-i folosească pe portarul Alexandru Bucătaru și pe extrema dreapta Ionuț Nistor. Chiar dacă nu a dat prea multe amănunte, antrenorul Sorin Bârză a lămurit într-un fel problema: „Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. Înainte de meci am primit o hârtie de la Federaţie cum că nu-i putem folosi pe Bucătaru şi Nistor. Nu ştiu…”, a declarat tehnicianul echipei gorjene. Cel mai probabil, federația nu a primit banii pe care clubul gorjean s-a angajat că-i va plăti pentru cei doi jucători preluați în vara trecută de la Centrul Național de la Sighișoara și a oprit dreptul de joc pentru cei doi tineri internaționali. În plus, Energia a mai folosit și doi jucători ce au acuzat probleme medicale: „Am avut probleme cu Enache, Acatrinei a acuzat şi el dureri la spate. A fost greu”, a mai spus Sorin Bârză.

„Felicit ambele echipe pentru lupta dată. Energia are o echipă mai valoroasă, o echipă cu experienţă. Păcat de situaţia în care sunt. Îmi doresc să-şi revină. Şi noi am luptat, ne-am bătut, tot timpul vrem victoria. Nu am avut tot lotul, Dediu nu a putut juca. E bine că nu am pierdut. După cum se văd loturile, Energia şi Minaur se bat pentru locurile 9-10. Apoi noi, Focşani şi Vaslui ne batem pentru locurile de baraj”, Dragoş Dobrescu, antrenor CSM Ploiești.

Energia Târgu Jiu – CSM Ploiești 22-22 (13-12)
Sala „Voievod Litovoi”, Târgu Jiu, spectatori: 100
Energia: Șelaru, Țenghea – Iancu (1), Bejinaru (2), Pralica (4), Țuțu (5), Șoldănescu, Păunică (1), Mledenciu (3), Enache, Giotoiu (1), Stoica (1), Acatrinei (4), Mănescu. Antrenor: Sorin Bârză.
CSM Ploiești: Szopka, Antonaru – Zamfir (1), Hoinaru, Botezatu (1), Turcu (2), Dediu, Farcaș (2), Rotaru, Mihoci, Stăncioiu (6), Tărîță (5), Hodorogea, Capotă (5). Antrenor: Dragoș Dobrescu.
Arbitri: Claudiu Gorina și Florin Melencu.
Cristi Constantinescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here