Mulțumiri fundației companiei Succes! Tânărul din Târgu-Jiu cu o malformație la inimă a fost salvat

345

Elevul din Târgu-Jiu, diagnosticat cu 13 ani în urmă cu o boală de inimă, afecțiune care se agravase în 2014, a fost salvat, după o intervenție care i-a fost făcută la o clinică din Italia. La salvarea tânărului, acum în vârstă de 20 de ani, au contribuit mulți oameni de bine din județ, care au donat ori colectat bani în numele acestuia, dar, mai ales, Fundația Succes Aproape de Oameni, înființată de companie cu cinci ani în urmă. Familia tânărului, dar și Alin Bălănoiu a ținut să le mulțumească tuturor celor care i-au mai dat o șansă la viață, subliniind aportul deosebit al președintelui fundației companiei Succes, Carmen Turtoi.

Cazul tânărului de 17 ani, din Târgu-Jiu, diagnosticat cu o boală de inimă, care avea nevoie urgentă de ajutor pentru a putea beneficia de tratament de specialitate a fost relatat pe larg în 2014 de către presa locală. Jurnaliștii au încercat astfel să facă cunoscută problema lui Alin Bălănoiu, care atunci era elev în clasa a XII-a la Colegiul Auto “Traian Vuia“ din Târgu-Jiu. “În urmă cu zece ani, Alin Bălănoiu a fost diagnosticat cu suflu sistolic, iar pe parcursul anilor care au trecut boala s-a agravat. Băiatul și fratele său au fost crescuți doar de tatăl lor și trăiesc cu toții din ajutor social. Din păcate, nu au banii necesari pentru a merge la Târgu Mureș, acolo unde medicii ar urma să îi pună adolescentului un diagnostic corect, urmat de tratament corespunzător. Băiatul a fost diagnosticat de medicii din Târgu-Jiu, care i-au recomandat să meargă la consultaţie la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de adulți și copii din Târgu Mureș”, se făcea public, cu trei ani în urmă, într-una dintre publicațile din Gorj, subliniindu-se că familia nu avea atunci banii necesari nici măcar pentru transport.

Tratat corespunzător
În ajutorul familiei au sărit însă mai mulți gorjeni de bine, tânărul ajungând la clinica amintită și mai mult chiar la una din Italia, unde medicii l-au salvat. Alin Bălănoiu, dar și părintele său susțin acum că intervenția din străinătate a costat 18.000 euro, pacientul ajungând la clinica din Milano cu ajutorul Fundației Succes Aproape de Oameni.
“Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat anul trecut. Acum am un viitor”, a declarat Alin Bălănoiu. Tatăl tânărului a ținut însă să-i mulțumească și el, în special, președintelui Fundației Succes, Carmen Turtoi, pentru sprijinul financiar oferit, fiul său fiind salvat de medicii italieni. De altfel, potrivit seniorului, Fundația Succes a achitat biletele de avion dus-întors pentru deplasarea pacientului în Italia, acesta fiind așteptat pe aeroport de o ambulanță a clinicii milaneze. Pacientul fusese internat anterior la Spitalul Marie Curie din București.

Fundația Succes a sărit în ajutorul mai multor gorjeni aflați în impas, din cauza unor probleme grave de sănătate, peste 200 de persoane beneficiind de ajutorul umanitar al companiei, în ultimii ani.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here