Mulți gorjeni cu mașini-pericol pe șosele! Certificate de înmatriculare, ridicate!

3690

* Defecțiuni la sistemul de mers și iluminare

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Gorj și Poliției Municipiului Motru, în colaborare cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Gorj, au făcut verificări în trafic, în zilele de 10 și 11 noiembrie.

Potrivit IPJ Gorj, aceștia au desfășurat aceste acțiuni pentru reducerea cauzelor care duc la accidente grave, produse în mod special pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor. Astfel, au fost controlate 44 de autovehicule, fiind constatate nereguli și aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 18.200 lei. Din totalul de sancțiuni, 4 au fost aplicate pentru constatarea de defecțiuni la sistemul de rulare, iar 6 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare. Pentru defecțiunile constatate, polițiștii au reținut și 9 certificate de înmatriculare a autovehiculelor.

Atenționări
IPJ Gorj: ,,Având în vedere faptul că ne aflăm în sezonul rece și pot apărea precipitații sau ceață, este foarte important ca manevrele efectuate în trafic să fie semnalizate corespunzător și să folosească luminile, în funcție și de starea vremii, pentru a fi ușor observabil de ceilalți participanți la trafic. Frânele, de asemenea, trebuie verificate periodic, dar să nu uităm să păstrăm o distanță de siguranță față de autovehiculul care se deplasează în fața noastră. Distanța de frânare crește în condiții de carosabil umed!”, este mesajul polițiștilor, transmis într-un comunicat de presă.
M.C.H.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here