Mulţi gorjeni au devenit părinţi, de Crăciun

245

Crăciunul le-a adus unor familii de gorjeni cadouri ce nu puteau fi cumpărate: câte un bebeluş. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au venit pe lume patru bebeluşi trei băieţei şi o fetiţă, în Ajunul Crăciunului, iar pe 25 decembrie s-a înregistrat o singură naştere, alţi trei copii născându-se în a doua zi de Crăciun. Şi la restul unităţilor spitaliceşti din judeţ au născut mai multe gorjence.


Sărbătoarea Naşterii Dom-nului a adus fericire în sânul mai multor familii din judeţul nostru. Darul de Moş Crăciun primit de acestea a fost câte un bebeluş. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a înregistrat o singură naştere în Ziua de Crăciun, dar în Ajun au venit pe lume 4 copii, iar pe 26 decembrie alţi trei. „Luni am avut patru naşteri – trei băieţi şi o fetiţă; de Crăciun s-a născut doar un băieţel, iar pe 26 decembrie s-au născut trei copii. De asemenea, pe 27 decembrie a mai venit pe lume un copil, alte două mămici fiind în travaliu”, a explicat Camelia Roman, şef secţie Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Toate naşterile au fost fără probleme, atât mămicile, cât şi bebeluşii fiind foarte bine şi aşteptând să plece acasă în cel mai scurt timp.

Trei naşteri la Novaci şi două la Rovinari
Nu doar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-au înregistrat naşteri în această perioadă, ci şi la celelalte unităţi din judeţ. Spre exemplu, la Spitalul Orăşenesc Novaci, în primele trei zile ale acestei săptămâni au venit pe lume trei bebeluşi. „De luni până miercuri au fost 3 naşteri, iar de Sfântul Ştefan încă două. Sunt bine atât mămicile, cât şi bebeluşii”, confirmă Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Şi la unitatea spitalicească din oraşul Rovinari s-au înregistrat două naşteri. „Am avut două naşteri, în această perioadă. În ambele cazuri totul a decurs bine, în următoare perioadă urmând a se face externărilor mămicilor”, a declarat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. Bucuria provocată de aceste naşteri a fost nespusă pentru proaspetele mămici, dar şi pentru familiile acestora, mai ales că micuţii au venit pe lume într-o perioadă specială a anului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here