Mult fum pentru nimic! Pandurii şi Viitorul, meci ,,palid” la Târgu-Jiu

760

Deşi se anunţa o partidă încrâncenată, având în vedere evenimentele petrecute înainte de startul sezonului, Pandurii şi ,,clona” sa, Viitorul Pandurii, au oferit, pe o căldură sufocantă, un meci şters, sărăc în faze de poartă. Spectatorii care s-au încumetat să iasă din casă, în ciuda temperaturilor ridicate, nu prea au avut ce vedea, iar concluzia a fost trasă de un microbist la finalul meciului: ,,Nici din două echipe, nu facem una bună”. În prima parte a meciului, ocaziile au lipsit cu desăvârşire, asta deşi începutul a fost promiţător. Hery Kim a ratat o bună oportunitate pentru gazde în minutul 3, când nu a putut cadra balonul oferit de Rasoveanu. Replica vizitatorilor a venit abia în partea secundă, şutul lui Pop de la 16 metri fiind respins de Cotolan în lateral. Pandurii au cerut validarea unui gol în minutul 51, când centrarea lui Trancă a fost respinsă în bară de portarul advers, iar amfitrionii au susţinut că balonul a depăşit linia porţii. Arbitrii au rămas impasibili. Oaspeţii au fost ceva mai insistenţi după ce le-a trecut glonţul pe lângă ureche, dar Bădăuţă a fost blocat excelent de Chiş în momentul şutului (`63). De cealaltă parte, acţiunile Pandurilor s-au desfăşurat, preponderent, pe partea lui Rasoveanu, dar tânărul gorjean, deşi un jucător cu potenţial, şi-a arătat limitele în ofensivă. Mai inspirat nu a fost nici Patrick Popescu, care nu a luat deciziile potrivite la două faze bune de contraatac. Gazdele puteau câştiga la ultima acţiune a meciului, dar Bratu nu a putut trimite în poartă dintr-un corner, deşi a câştigat clar duelul aerian cu fundaşul advers (`90+4). Pandurii a bifat primul punct din actuala ediţie de campionat, în timp ce Viitorul are un succes în plus.

Lupuţ: ,,Nu se poate juca fotbal pe acest teren”
Antrenorul Viitorului, Cristian Lupuţ, a recunoscut că spectacolul din teren a lipsit, dar a fost de părere că suprafaţa sintetică a contribuit din plin la calitatea slabă a jocului.
,,Din punctul meu de vedere, a fost o partidă foarte slabă, de un nivel tehnic foarte scăzut, pe o căldură insuportabilă și un teren sintetic pe care nu se poate juca fotbal! Până la urmă, acest punct este un punct câștigat, obținut în deplasare. Așteptam însă mai mult de la acest joc. N-a fost un derby, chiar dacă sunt unele orgolii la nivelul conducerilor.
S-au întâlnit două echipe cam cu aceleași obiective. Noi încercăm să construim o echipă, Pandurii încearcă și ei să supraviețuiască. Trebuie să avem răbdare”, a declarat principalul formaţiei de la Severin.

Bogoi: ,,Am fost peste ei”
Antrenorul Adrian Bogoi a lăudat atitutindea jucătorilor săi, şi a declarat că echipa mai bună a fost Pandurii. ,,Consider că am făcut un meci destul de bun împotriva unei echipe mult mai experimentate, cu jucători care au evoluat chiar în Liga 1. Cred că am fost peste ei, am avut şi două mari oportunităţi de a câştiga meciul. Kim a ratat singur din doi metri, iar în repriza a doua a fost o fază controversată, şi părerea mea este că a fost gol valabil.
Suntem la început, cu mulţi jucători foarte tineri, pe care eu îi forţez. Avem fotbalişti care au trecut de la juniori B direct la echipa mare, şi fotbalişti care nu sunt încă puşi la punct cu pregătirea fizică. Am avut o atitudine bună, având în vedere că avem mulţi jucători care nici măcar nu au jucat la liga a doua. Chiar dacă este un punct, este încurajator pentru noi, pentru că suntem abia la început”, a apreciat tehnicianul gazdelor.

PANDURII TÂRGU-JIU – ACS VIITORUL TÂRGU-JIU 0-0
Stadion: Municipal – sintetic (Târgu-Jiu – Gorj);
Pandurii: Mih. Cotolan – P. Chiş, Oiţă (cpt.), Rob. Bratu, Vasilescu – Lu Yuefeng, Trancă – Kim Hery (`70, Al. Dinu), Nichifor (`86, R. Filip), Rasoveanu – P. Popescu (`82, D. Unguru). Rezerve: Iul. Dinu – Erhard, Nic. Cotolan, Vişan. Antrenor: Adrian Bogoi
ACS Viitorul: Anca-Trip – Ciul, Yabre, Oros (cpt.), Andr. Dragu – Parnău (`59, Chiorean), Negrean – Buia, Vas. Pop (`53, Al. Pop), Gîrbiţă – Bădăuţă (`80, Astafei) Rezerve: Moga – Hăjmăşan, Al. Băican, Chelariu. Antrenor: Cristian Lupuţ.
Arbitru: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); Asistenţi: Marian Truţă (Băbeni – Vâlcea) şi Ionuţ Marius Bobe (Videle); Rezervă: Dragoş Pîrîu (Curtea de Argeş); Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara) şi George Constantinescu (Slatina).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here