MS vrea carduri pentru medici

364
SONY DSC

Un card pentru medici ar putea fi introdus de Ministerul Sănătăţii. Documentul ar urma să fie folosit pentru înregistrarea oricărei activităţi clinice și ar funcţiona şi ca un factor de presiune asupra formatorilor care, spun reprezentanţii ministerului, nu dau întotdeauna suficientă atenţie rezidenţilor. Înainte de implementarea cardului de medic, Ministerul Sănătăţii va organiza mai multe consultări.

Cardul de medic ar urma să monitorizeze atât activitatea medicilor rezidenţi, cât şi pe cea a formatorilor. Ministrul Sănătăţii crede că acest document va rezolva şi problema plăţii în funcţie de performanţă. Potrivit ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, activitatea clinică este „probabil cel mai puţin evaluată în istoricul unui medic”, iar aceasta reprezintă „o componentă esenţială a celor care practică meseria”.
În prezent există un carnet de rezident, acolo unde ar trebui să fie notate toate procedurile învăţate, însă mulţi dintre medici spun că regula este deseori încălcată. Pe de altă parte, rezidenţii cred că noul sistem propus de minister, cu carduri, ar putea fi uşor fraudat. Salariile mici, locurile puţine din spitale şi concurenţa mare îi fac pe mulţi rezidenţi să plece din ţară. Înainte de implementarea cardului de medic, Ministerul Sănătăţii va organiza mai multe consultări.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here